2020 m. rugpjūčio 26 d., trečiadienis

2019-20 m. UEFA Europos lygos simbolinis vienuoliktukas

Penktadienį finišavo UEFA Europos lyga, kurioje triumfavo sėkmingiausia istoriškai turnyro komanda „Sevilla“. Pristatau sezono geriausiųjų vienuoliktuką.



Vartininkas Karl-Johan Johnsson „Kobenhavn“/Švedija

Keltis iš Prancūzijos į Daniją galėjo atrodyti kaip žingsnis atgal. Bet švedas žibėjo UEFA Europos lygoje. 11 metrų baudinių sulaikymo specialistas buvo esminis faktorius, padėjęs danams nužygiuoti iki ketvirtfinalio ir itin žibėjo lemiamose kovose.

Gynėjai

Kairysis kraštas Brandonas Williamsas „Manchester United“/Anglija

Europos lygoje jaunasis anglas buvo pagrindinis pasirinkimas. Jis buvo svarbus ir komandos atakoms, ir neblogai su savo užduotimis tvarkėsi gynyboje. 19-metis kitą sezoną neabejotinai gerokai daugiau žais ir „Premier“ lygoje.

Centro gynėjai

Edmondas Tapsoba Leverkuzeno „Bayer“/Burkina Fasas

Tik žiemą į Vokietiją atvykęs žaidėjas Euuropos lygoje žibėjo ryškiausiomis spalvomis. Fiziškai galingas E. Taspoba buvo labai ryškus ir daug prisidėjo prie žygio iki ketvirtfinalio.

Diego Godinas Milano „Inter“/Urugvajus

Nors Diego Godinas į Italiją atvyko jau turėdamas vieno geriausių pasaulyje gynėjų reputaciją, bet buvo abejojama, kiek dar laiko 34-erių urugvajietis bus pajėgus šį statusą pateisinti. Antonio Conte Italijoje neretai jį palikdavo ant suolo. Tačiau atėjus lemiamoms kovoms Europoje, D. Godinas vėl buvo aukštumoje. Vėl buvo pergalingas dvikovose prie savų vartų, mušė įvartį ir Europos lygos finale.

Dešinysis kraštas Silvanas Widmeris „Basel“/Šveicarija

2 įvarčiai ir rezultatyvus perdavimas per 10 rungtynių kaip gynėjui yra visai solidi statistika. Be viso to, jis buvo ne mažiau puikus gynyboje, ypač dvikovose vienas prieš vieną. Rekordinis klubo pirkinys pasiteisino, o po solidaus sezono bus visos galimybės užsidirbti iš pardavimo.

Centro saugai

Bruno Fernandesas Lisabonos „Sporting“/„Manchester United“/Portugalija

8 įvarčiai ir 4 rezultatyvūs perdavimai. Žaidė už dvi komandas, už abi buvo labai solidus. Be jo „Manchester United“ vargu ar būtų žygiavusi iki pusfinalio – portugalo atvykimas atgaivino daug problemų turėjusią komandą.

Kai Havertzas Leverkuzeno „Bayer“/Vokietija

4 įvarčiai ir 2 rezultatyvūs perdavimai. Vokietis buvo vienas iš ryškiausių kūrėjo šio sezono UEFA Europos lygoje.

Alanas Patrickas Donecko „Shakhtar“/Ukraina

Brazilas įmušė tris įvarčius ir buvo pagrindinis pusfinalį pasiekusių „kurmių“ atakų generolas.

Puolėjai

Kairysis kraštas Muniras El Haddadi „Sevilla“/Ispanija

Įmušė penkis įvarčius – tiek pat, kiek „La Liga“, kur sužaidė dvigubai daugiau rungtynių. Buvo ryškiausias nugalėtojų žaidėjas Europos fronte.

Centro puolėjas Romelu Lukaku Milano „Inter“/Belgija

Per vos šešerias rungtynes įmušė 7 įvarčius ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus. Blankus buvo tik finale – čia įmušė irgi, tik deja lemtingą įvartį į savo vartus.

Dešinysis kraštas Adama Traore „Wolverhampton“/Ispanija

Įmušė du įvarčius, buvo vienas efektyviausių ir efektingesnių žaidėjų turnyre.



Treneris Julenas Lopetegui „Sevilla“/Ispanija

Buvo išmestas iš Ispanijos rinktinės, nes pasirinko treniruoti Madrido „Real“. Į karališkojo klubo istoriją įeis kaip vienas blogiausių visų laikų trenerių. Bet kam dabar tai rūpi, kai su kuklesne negu kitų favoritų sudėtimi jis nuvedė komandą iki pat triumfo turnyre?

Sekite autorių „Facebook“

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą