2020 m. rugpjūčio 4 d., antradienis

2019-20 „Serie A“ apžvalga po sezono: seniai nematyta kova

Italijos futbolo čempionatą Turino „Juventus“ laimėjo devintą kartą iš eilės. Iš vienos pusės, tai yra aiškus dominavimo įrodymas. Iš kitos pusės – „zebrų“ sudėtis tikrai yra galingiausia Italijoje, bet intriga buvo itin didelė ir daugelio ekspertų nuomone, žaidimo prasme būta ir geresnių komandų. Pristatau simbolinį sezono vienuoliktuką, staigmeną ir nusivylimą.


Vartininkas Wojciechas Szczesny Turino „Juventus“/Lenkija

Šį sezoną „zebrų“ gynyba nebuvo geriausia lygoje – tik viena geriausių. Lenkas sužaidė puikų sezoną. Giorgio Chiellini ir Merihas Demiralis šiemet daug rungtynių praleido dėl traumų, Mathijsas de Ligtas įsižaidė tik antroje sezono dalyje. Darbo W. Szczesny turėjo daugiau, negu yra įpratęs, bet susitvarkė puikiai.

Gynėjai

Kairysis kraštas Robinas Gosensas Bergamo „Atalanta“/Vokietija

Dortmundo „Borussia“ klubui jis nepasirodė talentingas. Kelias į šlovę vedė per Nyderlandus. Dabar 26-erių vokietis žaidžia nuostabų sezoną. 9 įvarčiai ir 8 rezultatyvūs perdavimai. Gynyboje jis taip pat yra puikus.

Centro gynėjai

Chrisas Smallingas „Roma“/Anglija

Mančesteryje jis buvo tapęs tik rotacijos žaidėju. Šį sezoną „Serie A“ – vienas iš pačių geriausių lygos gynėjų. Romos sirgaliai pradėjo primiršti Kostą Manolą.

Francesco Acerbi Romos „Lazio“/Italija

Aukštaūgis su aukštu futbolo IQ. Antros geriausios lygos gynybos pagrindinė žvaigždė buvo jis.

Dešinysis kraštas Juanas Cuadrado Turino „Juventus“/Kolumbija

Konkurencija tarp atakuojančių „Juventus“ žaidėjų yra didelė. Kolumbietis wingerio pozicijoje žaidė nedaug. Gynyboje – kas kita. Čia užteko nukonkuruoti Danilo. 2 įvarčiai, 5 rezultatyvūs perdavimai. Geras darbas prisidedant prie atakų organizavimo ir nebloga gynyba.

Centro saugai

Luisas Alberto Romos „Lazio“/Ispanija

6 įvarčiai ir 15 rezultatyvių perdavimų. Žmogus, neįtikęs „Liverpool“ vadovams tapo vienu ryškiausių Europoje žaidimo kūrėjų. Nepasimes ir Čempionų lygoje. Beje, gynyboje jis irgi nėra silpnoji grandis.

Alejandro Gomezas Bergamo „Atalanta“/Argentina

16 rezultatyvių perdavimų yra „Serie A“ geriausias sezono rezultatas. Įmušė ir 7 įvarčius. Šis sezonas yra vienas geriausių argentiniečio karjeroje.

Sergejus Milinkovičius-Savičius Romos „Lazio“/Serbija

SMS grįžta. Skaičiai gal ne tokio įspūdingi, kokie buvo prieš kelerius metus, bet žaidimas ir indėlis į komandos žaidimą puolant – puikus. Įmušė 7 įvarčius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Puolėjai

Kairysis kraštas Cristiano Ronaldo Turino „Juventus“/Portugalija

Pirmą kartą nuo 2015-16 m. sezono įmušė daugiau negu 30 įvarčių – 31. Dar atliko 5 rezultatyvius perdavimus. „Zebrų“ vežimas šiemet braškėjo, bet portugalas darė viską, kad jis judėtų į priekį.

Centro puolėjas Ciro Immobile Romos „Lazio“/Italija

Už Italijos ribų jis nepritapo. Romoje – tapo rezultatyviausiu Europos metų futbolininku. 36 įvarčiai. 9 rezultatyvūs perdavimai.

Dešinysis kraštas Antonio Candreva Milano „Inter“/Italija

5 įvarčiai, 7 rezultatyvūs perdavimai. A. Candreva pirmą kartą karjeroje turėdavo atlikti ir nemažai gynybinių funkcijų, bet su nauju amplua tvarkėsi puikiai.


Treneris Simone Inzaghi Romos „Lazio“/Italija

Praėjusį sezoną „ereliai“ liko vos 8-i. Vasarą komanda praktiškai nesustiprėjo, tad jos šansus daug kas vertino atsargiai. Tačiau daugelis žaidėjų žaidė vienus iš geriausių karjeros sezonų. Individuali C. Immobile ir L. Alberto magija, puikios greitos atakos ir mokėjimas rasti tarpų varžovų gynybos linijose leidžia grįžti į Čempionų lygą po 12 metų pertraukos. Vienu metu „Lazio“ netgi buvo pagrindiniai „Juventus“ konkurentai kovoje dėl pirmos vietos. S. Inzaghi nuveikė įspūdingą darbą.

Sezono staigmena Veronos „Hellas“

Gian Piero Gasperini mokinys Ivanas Juričius kuklią „Hellas“ komandą, kuriai daugelis prognozavo iškritimą atgal į „Serie B“ vos po pirmo sezono, nuvedė į respektabilią 9 vietą. Vienu metu atrodė, kad klubas pakovos ir dėl vietos UEFA Europos lygoje. Jeigu jo mokytojas stulbina Europą puolimu, „Hellas“ stiprybė buvo gynyba. Presingas, verčiantis varžovus prarasti kamuolį, geras žaidimas „antrame aukšte“. Šią sėkmę bus nelengva pakartoti.

Sezono nusivylimas „Torino“ 

„Buliai“ išsaugojo sudėtį, su kuria pernai finišavo 7-i. Nors šį sezoną Andrea Belotti buvo netgi rezultatyvesnis negu pernai, finišuota vos 16-oje vietoje. Žaidybinė duobė prasidėjo vasarį. Patirti trys pralaimėjimai iš eilės, prieš „Atalanta“ savų sirgalių akivaizdoje – 0:7. Į 12-ą vietą nukritusi komanda atleido Walterį Mazzarri. Atvyko Moreno Longo. Tačiau jis su komanda iškovojo vos trys pergales per 16 turų ir komanda smigo toliau. Procesą sustabdė tik sezono pabaiga, finišuota 16-oje vietoje. Didžiausios problemos – gynyboje. Ypač ginantis nuo greitų atakų ir standartinių padėčių.

Sekite autorių „Facebook“

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą