2021 m. gegužės 28 d., penktadienis

2020-21 m. UEFA Čempionų lygos finalo prognozės

 UEFA Čempionų lygos finalas jau šeštadienį. Sužinosime, kas taps stipriausiu klubu Europoje. Ko tikėtis finale?



„Manchester City“ – Londono „Chelsea“

Šį sezoną komandos susitinka jau ketvirtą kartą. Pirmą susitikimą laimėjo „Manchester City“. Tačiau nuo tada, kai komandos vairą perėmė Thomas Tuchelis, abu kartus rungtynes laimėjo „Chelsea“. Iki tol, kol netapo „aristokratų“ treneriu, T. Tuchelis nė karto nebuvo įveikęs Pepo Guardiolos.

Ar įveiks šeštadienį? Galbūt, bet kai kurie faktai verčia į tokią galimybę žiūrėti gana atsargiai. Per paskutines penkerias sezono rungtynes „Chelsea“ patyrė net tris pralaimėjimus ir iki pat paskutinio turo negalėjo būti tikri dėl kelialapio į Čempionų lygą.

„City“ gana anksti užsitikrino Anglijos čempionų titulą, todėl paskutinėse sezono rungtynėse P. Guardiola turėjo prabangą rūpintis ne rezultatu, bet tinkama rotacija, kuri padėtų visus išsaugoti maksimaliai šviežius finalui. Turbūt su tuo galima sieti ir du pralaimėjimus per paskutines penkerias rungtynes. Rungtynės bus ypatingai svarbios Kevinui de Bruynei, Nathanui Ake ir Willy Caballero, kurie yra gynę „aristokratų“ garbę, nors aikštėje turbūt išvysime tik K. De Bruyne.

Kokie komandų privalumai ir trūkumai pagal Whoscored?

„City“ ginklai – individualus lyderių meistriškumas („aristokratų“ gynėjai daro nemažai individualių klaidų), progų realizacija, baudos smūgiai. Gynyboje jiems buvo svarbu išnaudoti tai, kad „Chelsea“ puolėjai linkę pakliūti į nuošalės spąstus. „Chelsea“ privalumai – puikiai veikiantis spaudimas, virstantis perimtais kamuoliais. Taip pat atakavimas kraštais ir baudos smūgių realizacija. Jie turės pranašumą prieš „City“ antrame aukšte. Jeigu „miestiečiai“ įmuš pirmi, tai dar tikrai nereiškia, kad viskas baigta – jie šį sezoną neretai nesugeba išsaugoti pranašumo. Laukia intriguojanti kova, o favoritais laikau „Manchester City“ .

Sekite autorių „Facebook“

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą