2021 m. gegužės 18 d., antradienis

EURO 2020 dalyvių pristatymas. Anglija: laukia finalo „Wembley“

 Būtų sunku surasti futbolo tautą, kuri visada taip pervertintų saviškių galimybes, kaip tą daro Anglija. Šį kartą pusfinaliai ir finalas vyks namuose, bet konkurentų kovoje į auksą yra daug. Tačiau Anglija šį kartą tikrai turi galingą kartą.



FIFA reitingas: 4 vieta

Varžovai grupės turnyre: Kroatija, Čekija, Škotija

Pastarieji pasaulio čempionatai

Prieš atranką į 2010 m. pasaulio futbolo čempionatą prie komandos vairo stojo Fabio Capello. Atranka įveikta užtikrintai, tačiau pats čempionatas susiklostė tragiškai – anglai neįveikė nei Alžyro, nei JAV ir tik išvargta pergalė prieš Slovėniją atvėrė kelią į aštuntfinalį, kur ne tiek kontraversiški teisėjo sprendimai, kiek įspūdingas vokiečių žaidimas juos pasiuntė namo.

EURO 2012 atranką anglai įveikė be pralaimėjimų, kaip ir grupės turnyrą. Tačiau ketvirtfinalyje po 11 metrų baudinių serijos nusileista Italijai. Atrankoje komandai vadovavo F. Capello, per turnyrą – Royus Hodgsonas.

2014 metų pasaulio futbolo čempionato atrankoje Royaus Hodgsono treniruota Anglija grupėje gana sunkiai aplenkė Ukrainą. Čempionate burtai juos pasiuntė į mirtininkų grupę su Italija, Urugvajumi ir Kosta Rika. Jau po pirmų dvejų grupės varžybų tapo aišku, kad Anglija iškris po grupės etapo, o čempionatas pasibaigė nulinėmis lygiosiomis su Kosta Rika.

EURO 2016 atrankoje Anglija laimėjo visas dešimt rungtyniavo ir buvo antri Europos atrankoje tiek pagal įmuštus įvarčius, tiek pagal gynybą. Artimiausia konkurentė grupėje Šveicarija buvo aplenkta devyniais taškais. Tačiau EURO 2016 grupės varžybose „trys liūtai“ buvo gana blankūs ir liko 2-i po Velso, aplenkę Slovakiją ir Rusiją. Aštuntfinalyje anglų kelią pabaigė Islandija.

Prie rinktinės vairo 2018 m. Pasaulio futbolo čempionato atrankai stojo Samas Allardyce’as, tačiau skandalas užbaigė jo karjerą jau po pirmų rungtynių. Įpėdiniu tapo Garethas Southgate’as. Nors Slovėnijoje ir Škotijoje anglai po taškus prarado, tačiau užtikrintai laimėjo atrankos varžybas ir kartu su ispanais buvo mažiausiai įvarčių praleidusi komanda. Grupės starte buvo išvargta pergalė prieš Tunisą, tada pavyko sutriuškinti Panamą, tačiau mūšyje dėl pirmos vietos grupėje pajėgesnė buvo Belgija. Aštuntfinalyje Anglija tik po 11 metrų baudinių palaužė Kolumbiją, ketvirtfinalyje krito Švedija, tačiau pusfinalyje „trijų liūtų“ kelią užbaigė Kroatija. Bronziniame mače dar kartą nepavyko prilygti Belgijai.

Kelias į EURO 2020. Geriau atrankoje puolė tik Belgija. Nors Prahoje patirtas netikėtas skaudus pralaimėjimas, bet artimiausi persekiotojai – Čekija ir Kosovas aplenkti užtikrintai.

Prognozuojama sudėtis





Žaidėjų klubai

  1. „Burnley“
  2. Londono „Chelsea“
  3. „Manchester United“
  4. „Manchester City“
  5. „Manchester City“
  6. „Manchester City“
  7. Londono „Chelsea“
  8. „West Ham United“
  9. „Leeds United“
  10. „Manchester City“
  11. „Tottenham Hotspur“

Vienos rezultatyviausių atrankos komandų stiprybė ir EURO 2020 metu turėtų būti puolimas. Tai turbūt vienintelė grandis, kurią ir už Britų salyno ribų visi vertina ne blogiau, negu pačioje Anglijoje.

Treneris. Garethas Southgate’as. 49 metų G. Southgate’as karjerą baigė 2006 m. Ir jau kitą sezono tapo klubo, kuris jo futbolininko karjeroje buvo paskutinis – „Middlesborough“ treneriu. Geriausias rezultatas buvo 12-oji vieta „Premier“ lygoje, bet jaunas specialistas susilaukė nemažai patyrusių kolegų pagyrų. 2009 m. klubas iškrito į antrą šalies divizioną, o naujo sezono pradžioje G. Southgate’as buvo atleistas. 2013-16 metais treneris dirbo su Anglijos U-21 rinktine, o 2016 m. rugsėjį perėmė pagrindinės rinktinės vairą.

Žvaigždė. Harry Kane‘as. 27 metų puolėjas vaikystėje po vienerius metus praleido ir Londono „Arsenal“ bei „Watford“ akademijose, bet nuo 11 metų yra ištikimas „Tottenham“. Nuo 2011 m. prasidėjo nuomos laikotarpių odisėja. H. Kane‘as daugiausiai stažavosi žemesnių lygų klubuose, tačiau per tą laiką spėjo debiutuoti ir su „Spurs“ apranga. Nuo 2013 m. jis jau stabiliai liko „Tottenham“ sudėtyje. 2013-14 m. sezone jis dar šildė atsarginių suolą, bet po metų jau įsitvirtino starto sudėtyje ir nuo to laiko per sezoną įmuša bent 24 įvarčius. Su klubu yra patekęs į Čempionų lygos finalą. Individualių titulų skaičius didesnis: geriausias jaunasis „Premier“ lygos žaidėjas, du kartus rezultatyviausias Anglijos lygos futbolininkas, rezultatyviausias pasaulio futbolo čempionato žaidėjas. Pasižymi puiku smūgiu iš distancijos ir gera progų realizacija. Į Anglijos rinktinę kviečiamas nuo 2015 metų.

Sekite autorių „Facebook“

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą