2018 m. birželio 8 d., penktadienis

2018 m. Pasaulio futbolo čempionato dalyvių pristatymas. Peru: sensacingas sugrįžimas


Paskutinį kartą pasaulio čempionate Peru žaidė 1982 m. Paskutiniu metu per atrankas niekas rimtai šios rinktinės galimybių nevertino, tačiau faktas toks – kai Čilė ar Ekvadoras čempionatą stebės ekranuose, Peru keliauja į Rusiją.



FIFA reitingas11 vieta

Varžovai grupės turnyre: Prancūzija, Danija, Australija 

Pastarieji čempionatai. Atrankos į 2006 metų pasaulio futbolo čempionatą ciklo pradžioje Peru treniravo brazilas Paulo Autouri. Per 13 turų komanda iškovojo tik tris pergales – po kartą įveikė Paragvajų, Urugvajų ir Čilę. Gavęs patrauklų pasiūlymą iš „San Paulo“ klubo brazilas rinktinę paliko, o likusius penkis turus jai vadovavo Freddy Ternero. Komanda per šį laiką iškovojo vos keturis taškus. Tik pergalė paskutiniame ture prieš Boliviją užtikrino priešpaskutinę vietą atrankoje.

Po ketverių metų rinktinei vadovavo Jose del Solaras. Tik Venesuela, Urugvajus ir Bolivija buvo rinktinės, kurias po kartą Peru įveikė, todėl šį kartą paskutinės vietos atrankoje išvengti nepavyko. 

Į 2014 metų pasaulio čempionatą Peru mėgino išvesti urugvajietis Sergio Markarianas. Paragvajus, Venesuela, Čilė ir Ekvadoras po kartą leido perujiečiams iškovoti pergales, todėl šį kartą užimta 7-oji vieta devynių komandų turnyre. Pavyko aplenkti tik Boliviją ir Paragvajų. 

Kelias į 2018 m. pasaulio futbolo čempionatą. Prieš ciklą trenerio paskirtas argentinietis Ricardo Gareca. Atrankos zonoje Peru pasižymėjo puikiu puolimu – daugiau įvarčių įmušė tik Brazilija ir Urugvajus. Tik Čilė ir Brazilija tarpusavio dvikovose neleido Peru iškovoti taškų. Per paskutinius šešis turus perujiečiai žaidė be pralaimėjimų ir tai leido užimti penktą vietą. Šeštoje vietoje likusi Čilė aplenkta tik dėl geresnio įvarčių santykio, nuo ketvirtą vietą užėmusios Kolumbijos Peru atsiliko vos tašku. Papildomoje atrankoje rinktinės laukė Naujoji Zelandija. Po nulinių lygiųjų išvykoje, namie laimėta 2:0 ir tai garantavo kelialapį į Rusiją. 

Prognozuojama sudėtis. 


Žaidėjų klubai

1. Boca Del Rio „Veracruz“ (Meksika)
2. Rio de Janeiro „Flamengo“
3. Barankilijos „Atletico Junior“ (Kolumbija)
4. Boca Del Rio „Veracruz“ (Meksika)
5. Limos „Universitario“
6. „Aalborg“
7. Roterdamo „Feyenoord“
8. „Orlando City“
9. „Watford“
10. „Sao Paulo“
11. Rio de Janeiro „Flamengo“

Peru sudėtyje yra mažai Europoje rungtyniaujančių žaidėjų – galbūt varžovams kiek sunkiau ruoštis rungtynėms, bet tai reiškia ir mažesnę aukščiausio lygio rungtynių patirtį. Kita vertus, varžovai, su kuriais teks grumtis grupės varžybose, tikrai yra įveikiami, o pralaimėjimo skonį komanda apskritai patyrė jau labai seniai.
 
Treneris. Ricardo Gareca.  


60-metis argentinietis per savo žaidėjo karjerą atstovavo garsiausiems savo šalies klubams, vilkėjo net ir abiejų mirtinų priešų „Boca Juniors“ ir „River Plate“ marškinėlius. 1996 m. pradėjo trenerio karjerą stodamas prie kuklaus Argentino „Talleres“ klubo vairo. Vos po sezono jį prisiviliojo šalies futbolo gigantė „Independiente“. Po nesėkmingo laikotarpio, R. Gareca grįžo į „Talleres“, kuriame išdirbo iki 2000-ųjų. Su klubu jis laimėjo antrąjį Argentinos divizioną ir „Copa Conmebol“ turnyrą. 2000-05 metais dirbo su žemesnių Argentinos divizionų klubais, trumpai buvo „Elche“ klubo Ispanijoje trenerio asistentu. 2005-06 metais dirbo su Kolumbijos klubais, vėliau trumpai jau ketvirtą kartą stojo prie „Talleres“ vairo. 2007-08 m. treniravo „Universitario“ klubą Peru, su juo laimėjo šalies čempionatą. 2009-13 m. tris kartus tapo Argentinos čempionu su „Velez Sarsfield“. Trumpai dirbo „Palmeiras“ klube Brazilijoje, Peru rinktinę treniruoja nuo 2015 m. vasario. 

Žvaigždė. Andre Carrillo. 



26 metų atakuojantis krašto saugas gimė Limoje, nuo 2007 metų priklausė „Alianza Lima“ klubui. 2009 metais debiutavo klube Peru čempionato rungtynėse, kitus du sezonus  žaidė nedaug, o debiutinio įvarčio teko laukti iki pat 2011 metų. Tačiau jo talentą įvertino Lisabonos „Sporting“ ir jau per pirmą sezoną Lisabonoje A. Carrillo sužaidė nemažai rungtynių. Starto sudėtyje jis įsitvirtino 2014-15 metų sezone, su klubu laimėjo Portugalijos taurę, dar po metų perėjo į Lisabonos „Benfica“. Šiame klube jis tebuvo svarbus atsarginis, bet klubas 2016-17 laimėjo čempionatą, taurę ir supertaurę. Šį sezoną paskolintas „Watford“ klubui. Į nacionalinę komandą kviečiamas nuo 2011 metų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą