2018 m. gegužės 15 d., antradienis

2017-18 „Bundesliga“ apžvalga po sezono


Šį sezoną galima vertinti dvejopai. Viena vertus, eilinį čempionų titulą iškovojo Miuncheno „Bayern“. Tačiau kova dėl vietų Čempionų lygoje truko iki pat sezono pabaigos. Pirmą kartą per klubo istoriją „Hamburger“ klubas iškrito iš aukščiausio diviziono. Apžvalgoje pristatau simbolinį geriausių sezono žaidėjų vienuoliktuką.



Vartininkas Ronas-Robertas Zieleris „Stuttgart“/Vokietija
Antra geriausia sezono gynybą komanda pademonstravo tikrai neatsitiktinai. Vokietis sužaidė puikų sezoną, ypač po to, kai sezono antroje pusėje treneriu tapo Tayfunas Korkutas.

Gynėjai

Kairysis kraštas Bastianas Oczipka Gelzenkircheno „Schalke“/Vokietija

Kaip krašto gynėjas, jis yra gana gynybinio stiliaus. Ne iš tų, kurie muša įvarčius. Tačiau puikus standartinių situacijų specialistas buvo svarbus ir atakų kūrime. Visgi, svarbiausia yra tai, kad varžovų krašto saugai prieš rungtynes žinodavo, jog jų tikrai laukia sunkus vakaras.
Centro gynėjai

Naldo Gelzenkircheno Gelzenkircheno „Schalke“/Brazilija
Brazilas kaip vynas – su amžiumi žaidimo kokybė tikrai neprastėja. Stiprus gynyboje, jis puikiai žaidžia galva per standartines situacijas – šiemet įmušė net 7 įvarčius.

Matsas Hummelsas Miuncheno „Bayern“/Vokietija
Dėl traumų „bavarų“ sudėtis šiemet nebuvo labai stabili. M. Hummelsas žaidė su keliais skirtingais partneriais, visą sezoną buvo stabilus ir patikimas.

Dešinysis kraštas Joshua Kimmichas Miuncheno „Bayern“/Vokietija

5 įvarčiai ir net 13 rezultatyvių perdavimų. Gesesnių žaidimo kūrėjų „Bundesliga“ šiemet buvo mažai. O ir ginantis J. Kimmichas savo darbą atlieka gerai.

Centro saugai

Thomas Mulleris Miuncheno „Bayern“/Vokietija
8 įvarčiai ir 14 rezultatyvių perdavimų. Šiek tiek paskęsdavęs Carlo Ancelootti schemose, pasikeitus treneriams vėl surado savo žaidimą.

Naby Keita „Leipzig“/Gvinėja
Šis sezonas vėl įrodė, kad futbolininkas yra vienas geriausių gynybinių saugų Europoje. Bet jeigu nori tapti geriausiu, privalo labiau save kontroliuoti ir neprisirinkti bereikalingų kortelių. 6 įvarčiai ir 5 rezultatyvūs perdavimai – solidi statistika ir atakuojant.

Leonas Goretzka Gelzenkircheno „Schalke“/Vokietija
Nors išgarsėjo dėl talento kurti, šį sezoną jam teko prisiimti daugiau gynybinių funkcijų. Nors rezultatyvumo statistika dėl to yra kukli, bet tobulėjimo prasme žengtas didelis žingsnis į priekį.

Krašto puolėjai

Kairysis kraštas Leonas Bailey Leverkuzeno „Bayer“/Jamaika
9 įvarčiai ir 6 rezultatyvūs perdavimai gal ir nėra iš koto verčianti statistika. Bet futbolininkui dar tik 20 metų, o žaidžia jis labai brandžiai.

Dešinysis kraštas Danielis Caliguri Gelzenkircheno „Schalke“/Vokietija
6 įvarčiai ir 10 rezultatyvių perdavimų futbolininkui, kuris aikštėje turėdavo daug gynybinių funkcijų, yra puikus rezultatas. Be to, jis tikrai nėra pats geriausias atakų užbaigėjas, tad kraitis galėjo būti dar gausesnis.

Puolėjas Robertas Lewandowskis Miuncheno „Bayern“/Lenkija
Su 29 įvarčiais užtikrintai tapo rezultatyviausiu čempionatu žaidėju. Rimtesnės konkurencijos šiemet net nebuvo.

Treneris Tayfunas Korkutas „Stuttgart“/Turkija
Turkas sugebėjo suręsti tvirtą gynybos sieną, į kurią atsimušė daug varžovų. Greitos atakos, puikus presingas padėdavo susikurti pranašumą, kurį komanda mokėdavo išsaugoti. Prieš sezoną manyta, jog klubas kovos dėl išlikimo, kai T. Korkutas perėmė vairą, jis buvo tik 15-as. O dabar jis gali patekti į UEFA Europos lygą.

Sezono staigmena „Stuttgart“

Sezono nusivylimas „Koln“
Blogiausia lygos gynyba. Vienas iš trijų blogiausių puolimų. Komanda vasarą pasikeitė nedaug, tačiau išvyko puolimo lyderis Anthony Modeste. Negelbėjo ir trenerių kaita – komanda liko paskutinė.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą