2018 m. gegužės 24 d., ketvirtadienis

2018 m. Pasaulio futbolo čempionato dalyvių pristatymas. Argentina: per plauką nuo fiasko


Argentina išsigelbėjo tik paskutiniame atrankos ture. Tiksliau, ją išgelbėjo Leonelis Messi, kuriam šios pirmenybės gali būti paskutinė proga įrodyti, kad jis vertas būti linksniuojamas šalia Pele ar Diego Maradonos, kurie savo šalis atvedė į triumfą pasaulio pirmenybėse.



FIFA reitingas: 4 vieta

Varžovai grupės turnyre: Islandija, Kroatija, Nigerija

Pastarieji čempionatai. Atrankos į 2006 m. pasaulio čempionato turnyrą pradžioje rinktinę treniravo Marcelo Bielsa. Su juo rinktinė per 11 turų patyrė vos vieną pralaimėjimą – išvykoje su Brazilija. Jį pakeitus Jose Pekermanui, per septynis mačus pralaimėta triskart – Urugvajui, Paragvajui ir Ekvadorui. Tačiau pavyko užimti antrą vietą savo zonoje. Čempionatą pradėję pergalėmis prieš Dramblio Kaulo Krantą ir Serbiją, paskutinėse rungtynėse argentiniečiai sužaidė nulinėmis lygiosiomis su Nyderlandais ir grupėje užėmė pirmą vietą. Aštuntfinalyje 2:1 palaužta Meksika, tačiau ketvirtfinalyje po 11 metrų baudinių serijos nusileista Vokietijai.

Po ketverių metų prie komandos vairo stovėjo Alfio Basile. Per pirmus 10 turų komanda iškovojo vos keturias pergales ir po pralaimėjimo Čilei prie komandos vairo stojo legendinis Diego Maradona. Per likusias aštuonerias rungtynes komanda patyrė net keturis pralaimėjimas, tarp jų 1:6 rungtynėse su Bolivija, tačiau paskutiniame ture iškovota pergalė prieš Urugvajų atvėrė kelią į PAR. Grupės varžybose Argentina demonstravo bene gražiausią futbolą čempionate – be vargo įveikė Nigeriją, Pietų Korėją ir Graikiją. Aštuntfinalyje keliai vėl suvedė su Meksika, tačiau šį kartą laimėta lengvai – 3:1. Visgi, ketvirtfinalyje vokiečiai buvo visa galva geresni ir laimėjo 4:0.

Prieš ketverius metus į čempionatą Brazilijoje argentiniečius išvedė Alejandro Sabella. Per visą ciklą komanda patyrė vos du pralaimėjimus, vieną iš jų tada, kai jau komanda buvo užsitikrinusi ne tik kelialapį, bet ir pirmą vietą atrankos grupėje. Tačiau pasaulio futbolo čempionato grupės varžybose rinktinė įsibėgėjo labai lėtai. Pergalės prieš Iraną ir Nigeriją buvo išvargtos, tik Bosnija ir Hercegovina įveikta kiek lengviau. Aštuntfinalyje tik per pratęsimą įveikta Šveicarija, ketvirtfinalyje eliminuota Belgija. Kad patektų į finalą, Argentina tik po 11 metrų baudinių serijos įveikė Nyderlandus. Finale, jau trečią čempionatą iš eilės, kelią link trofėjaus užbaigė Vokietija.

Kelias į 2018 m. pasaulio futbolo čempionatą. Atrankos pradžioje komandą treniravo Gerardo Martino. Po pralaimėjimo Ekvadorui ir dvejų lygiųjų sekė trijų pergalių serija, tačiau treneris postą prarado dėl nesėkmingo komandos žaidimo Pietų Amerikos čempionate. Jį pakeitęs Edgardo Bauza komandoje taip pat neužsibuvo. Pralaimėjimai Bolivijai, Brazilijai ir Paragvajui bei vos trys pergalės per 8 rungtynes lėmė tai, kad treneriui buvo parodytos durys. Ciklą užbaigė Jorge Sampaoli. Nors per keturias rungtynes komanda tris kartus sužaidė lygiosiomis, L. Messi šou ir pergalė prieš Ekvadorą padėjo išvengti fiasko.

Prognozuojama sudėtis


Žaidėjų klubai

1. Londono „Chelsea“
2. „Manchester City“
3. „Hebei China Fortuna“ (Kinija)
4. „Sevilla“
5. Lisabonos „Sporting“
6. „Milan“
7. „Sevilla“
8. „Paris Saint Germain“
9. „Barcelona“
10. Turino „Juventus“
11. Turino „Juventus“


Nors popieriuje galingiausia grandis atrodo puolimas, bet atrankoje argeniniečiai sunkiai rasdavo kelius link varžovų vartų, padėtį gelbėjo tik puiki gynyba. Sudėtis yra tikrai stipresnė negu prieš ketverius metus, kai Argentina pasiekė finalą, bet rezultatai draugiškose rungtynėse rodo, jog kol kas treneris neranda būdų kaip atrakinti potencialą.

Treneris. Jorge Sampaoli


58 metų treneris profesionaliai futbolo nežaidė, nes būdamas vos 19 metų patyrė karjerą užbaigusią traumą. 2002 m. jis pradėjo trenerio karjerą ir penkis metus praleido Peru. Bene sėkmingiausias laikotarpis buvo „Coronel Bolognesi“ klube, kurį pirmą kartą išvedė į tarptautinius turnyrus. Po trumpų karjeros periodų Čilėje ir Ekvadore, 2010 m. priėmė „Universidad de Chile“ pasiūlymą. Su klubu tris kartus laimėjo Čilės čempionatą, kartą antrą pagal prestižą Pietų Amerikos klubinį turnyrą „Copa Sudamericana“. 2012 m. stojo prie Čilės rinktinės vairo. Su ja pasiekė Pasaulio čempionato aštuntfinalį ir žemyno futbolo čempionatą. Po metų „Sevilla“ klube, 2017 metų gegužę perėmė nacionalinės rinktinės vairą.

Žvaigždė Leo Messi


30-metis penkis kartus geriausias pasaulio futbolininkas būdamas 7 metų tapo „Newell's Old Boys“ akademijos nariu. Po šešerių metų persikėlė į „Barcelona“. Būdamas vos 16 debiutavo pagrindinėje klubo komandoje. Nuo 2006-07 m. įsitvirtino kaip vienas komandos lyderių. 9 kartus Ispanijos čempionas, 4 kartus Čempionų lygos nugalėtojas keturis kartus laimėjo Auksinį batelį ir yra laikomas vienas geriausių visų laikų pasaulio futbolininkų.  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą