2018 m. gegužės 28 d., pirmadienis

2018 m. Pasaulio futbolo čempionato dalyvių pristatymas. Panama. Egzotiškiausi naujokai


Panama debiutuoja pasaulio čempionatuose. Nors ši rinktinė – ne vienintelė naujokė, tačiau bene egzotiškiausia, nes islandai futbolo aukštuomenei jau prisistatė per EURO 2016.  



FIFA reitingas55 vieta
 
Varžovai grupės turnyre: Belgija, Tunisas, Anglija

Pastarieji čempionatai. Paskutinė atrankos į 2006 m. pasaulio futbolo čempionatą stadijoje Panamą treniravo Jose Eugenio Hernandezas. Turnyras susiklostė katastrofiškai – neiškovota nė vienos pergalės.

Po ketverių metų Panama atrankoje sužaidė vos dvejas rungtynes. Nors pirmosiose nugalėjo Salvadorą 1:0, bet antrosios rungtynės baigėsi nesėkmę 1:3 ir ekipa net nepateko į grupės varžybas atrankoje. Treneriui Alexandrui Guimaraesui buvo parodytos durys.

Po ketverių metų rinktinę treniravo Julio Dely Valdesas. Panama per 10 rungtynių iškovojo vienintelę pergalė prieš Hondūrą ir atrankoje liko 5-a, pasirodyta geriau tik už Jamaiką. 

Kelias į 2018 m. pasaulio futbolo čempionatą. Prie komandos vairo stojo Hernanas Dario Gomezas. Per visą atranką patirti tik trys pralaimėjimai – JAV, Meksikai bei Trinidadui ir Tobagui. To užteko, kad puikią gynybą demonstravusi Panama paskutiniame ture parklupdytų Kosta Riką ir patektų į pasaulio čempionatą.

Prognozuojama sudėtis

Žaidėjų klubai

1. Bukarešto „Dinamo“
2. Tegusigalpos „Olimpia“ (Hondūras)
3. „New York Red Bulls“
4. „Seattle Sounders“
5. „New York Red Bulls“
6. Limos „Universitario“ (Peru)
7. „Atletico Bucaramanga“ (Kolumbija)
8. „San Jose Earthquakes“
9. „Tapachula“ (Meksika)
10. Talkahuano „Huachipato“ (Čilė)
11. Gvatemalos „Municipal“


Panamos rinktinėje itin trūksta žaidimo Europoje patirties turinčių žaidėjų, tad sirgaliams ši komanda bus viena egzotiškiausų.

Treneris. Hernanas Dario Gomezas. ,


 62 metų kolumbietis trenerio karjerą pradėjo kaip nacionalinės rinktinės trenerio asistentas 1990 ir 1994 m. pasaulio futbolo čempionatuose. 1991-93 m. dirbo ir „Atletico Nacional“ klube, tapo šalies čempionu. Išvedė Kolumbiją į 1998 m. pasaulio čempionatą, bet kadangi pirmenybės nebuvo sėkmingos, po jų vyriausiojo rinktinės trenerio postą paliko. 1999-2004 m. dirbo su Ekvadoro rinktinę, kurią taip pat išvedė į pasaulio čempionatą. 2006-08 m. dirbo su Gvatemalos rinktine. Trumpai ir nesėkmingai treniravo Kolumbijos rinktinę, 2012-13 m. – „Medellin“ klubą. Prie Panamos rinktinės vairo stojo 2014 m.

Žvaigždė. Anibal Godoy.  

 28 metų atraminis saugas nuo 17 metų priklausė „Chepo“ klubui. 2011 m. išrinktas Panamos metų futbolininku, po šio įvykio bandė įsitvirtinti Argentinoje, bet nesėkmingai. 2013-15 m. gynė Budapešto „Honved“ garbę. Vengrijoje neįsitvirtino, tad perėjo į San Jose „Earthquakes“, kur rungtyniauja sėkmingai ir yra klubo vicekapitonas. Į rinktinę kviečiamas nuo 2010 metų.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą