2018 m. gegužės 18 d., penktadienis

2018 m. Pasaulio futbolo čempionato dalyvių pristatymas. Serbija: ilgai lauktas sugrįžimas


XXI amžiuje Serbijos futbolo rinktinė į didžiuosius turnyrus prasimuša ne dažnai. Nuo 2010 m. pasaulio čempionato PAR, gerbėjai neturėjo progos palaikyti „erelius“. Tačiau naujoji futbolo karta pasiruošusi padėtį pakeisti.


FIFA reitingas38 vieta

Varžovai grupės turnyre: Brazilija, Šveicarija, Kosta Rika

Pastarieji čempionatai. 

Atrankoje į 2006 m. pasaulio čempionatą, rinktinę treniravo Ilija Petkovičius. Nors grupėje teko varžytis su tokiomis komandomis kaip Ispanija ar Belgija (taip pat ir Lietuva), be pralaimėjimų grupės turnyrą baigusi Serbija užtikrintai iškovojo kelialapį į Vokietiją. Tačiau pasaka baigėsi greitai – 10 praleistų įvarčių grupės turnyre buvo blogiausias rezultatas tarp 32 komandų, pralaimėta Argentinai (net 0:6), Nyderlandams bei Dramblio Kaulo Krantui.

Po ketverių metų rinktinę į pasaulio čempionatą išvedė legendinis treneris Radomiras Antičius. Atrankos grupė nebuvo lengva, patirti pralaimėjimai Prancūzijai ir Lietuvai, tačiau pavyko grupėje užimti pirmą vietą. Nors čempionatas buvo pradėtas pralaimėjimui Ganai, pergalė prieš Vokietiją sugrąžino viltis. Visgi, paskutiniame grupės mače nusileista Australijai.

Prieš ketverius metus į pasaulio čempionatą Serbiją mėgino išvesti legendinis futbolininkas Siniša Mihajlovičius. Žaidimas nebuvo įspūdingas, pralaimėjimus serbams išrašė ne tik belgai ar kroatai, bet ir kukli Makedonijos rinktinė. Nors pavyko grupėje aplenkti Škotiją ir Velsą, užimta tik trečia vieta.
Kelias į 2018 m. pasaulio futbolo čempionatą. Prieš ciklą treneriu paskirtas Slavojlubas Muslinas savo darbą atliko puikiai. Per 10 rungtynių serbai suklupo vos kartą – Austrijoje ir aplenkę Airiją ir Velsą užėmė pirmą vietą grupėje.

Prognozuojama sudėtis


Žaidėjų klubai

1. Belgrado „Partizan“
2. Sankt Peterburgo „Zenit“
3. Maskvos „Spartak“
4. Gelzenkircheno „Schalke“
5. „Villarreal“
6. „Roma“
7. „Manchester United“
8. „Crystal Palace“
9. Romos „Lazio“
10. „Southampton“
11. „Fulham“

Treneris. Mladenas Krstajičius 


44 metų treneris serbams visų pirma žinomas kaip legendinis centro gynėjas, geriausius karjeros metus praleidęs Bundeslygos klubuose. Trenerio karjerą jis pradėjo tik prieš kelerius metus, kai dirbo S. Muslino štabe. Kai šis paliko postą, buvo paskirtas laikinuoju, o vėliau ir nuolatiniu rinktinės treneriu. Tai gali būti serbų privalumas – naujasis treneris komandą pažįsta puikiai, o varžovams bus sunkiau analizuoti rinktinės žaidimą.

Žvaigždė. Sergejus Milinkovičius-Savičius 



23 metų atakuojantis saugas gimė Ispanijoje, nes jo tėvas tuo metu atstovavo „Lleida“ klubui. Dėl tėvo karjeros vingių jam teko keisti ne vieną gyvenamą šalį, o pirmoji profesionalaus klubo akademija buvo Grace, Austrijoje. Nuo 11 metų SMS, kaip jį vadina fanai grįžo į Serbiją ir persikėlė į Novi Sado „Vojvodina“ akademiją. Klube debiutavo 2013-14 metais, per sezoną įmušė tris įvarčius, o komanda laimėjo Serbijos taurę. PO sėkmingo sezono persikėlė į „Genk“. Čia taip pat neužsibuvo – po sėkmingo sezono persikėlė į Romos „Lazio“. Italijoje žaidžia jau tris sezonus, nuo antrojo yra tvirtas starto sudėties žaidėjas. Su klubu laimėjo Italijos supertaurę. Su jaunimo rinktinėmis yra tapęs pasaulio ir Europos čempionu, bet dėl konfliktiško būdo nacionalinėje komandoje debiutavo tik pernai.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą