2018 m. gegužės 31 d., ketvirtadienis

2018 m. Pasaulio futbolo čempionato dalyvių pristatymas. Tunisas: be žvaigždžių


Tuniso futbolo rinktinei dalyvavimas pasaulio čempionatuose nėra naujienas, nors nuo 2006 m. jų ten ir nematėme. Per 12 metų vienas dalykas nepakito – kitos Afrikos šalys turi daugiau žvaigždžių, o Tunisas sėkmę pasiekia komandinėmis pastangomis.


FIFA reitingas28 vieta

Varžovai grupės turnyre: Belgija, Panama, Anglija

Pastarieji čempionatai. 2006 metų pasaulio čempionato atrankoje komandai vadovavo Rogeris Lemerras. Nors antrame ture sensacingai nusileista Gvinėjai, tačiau tai buvo vienintelis rinktinės pralaimėjimas atrankoje ir ji vos tašku aplenkusi Maroką pateko į pasaulio čempionatą. Lygiosios su Saudo Arabija, pralaimėjimai Ispanijai ir Ukrainai neleido patekti į aštuntfinalį.

Po ketverių metų rinktinei vadovavo portugalas Humberto Coelho. Be pralaimėjimų žengusiam Tunisui patekimą į ketvirtą pasaulio čempionatą iš eilės būtų garantavusi pergalė prieš Mozambiką, tačiau sensacingai nusileista 0:1, o Nigerijai 81 minutę išplėšus pergalę Kenijoje, pirmenybes teko stebėti televizijos ekranuose.

2014 metų lemiame atrankos etape rinktinę treniravo Ruudas Krolis iš Nyderlandų. Burtai lėmė, kad lemiamoje kovoje teko susigrumti su Kamerūnu. Po nulinių lygiųjų namie, išvykoje tunisiečiai buvo sutriuškinti 1:4. 

Kelias į 2018 m. pasaulio futbolo čempionatą. Atrankos pradžioje rinktinę treniravo lenkas Henrykas Kasperczakas, labai sėkmingai su Tunisu dirbęs 1994-98. Nors startavo dviem pergalėmis, vėliau jį pakeitė vietos treneris Nabilis Maaloulas. Jis lenko darbą užbaigė puikiai – pralaimėjimo kartėlio taip ir nepatyręs Tunisas tašku aplenkė Kongą ir iškovojo kelialapį.

Prognozuojama sudėtis


Žaidėjų klubai

1. „Al-Batin“ (Saudo Arabija)
2. „Al Ahly“ (Egiptas)
3. „Kasimpasa“ (Turkija)
4. „CS Sfaxien“ (Tunisas)
5. „Zamalek“ (Egiptas)
6. „Esperance“ (Tunisas)
7. „Al-Nassr“ (Saudo Arabija)
8. „Al-Ahli“ (Saudo Arabija)
9. „Rennes“
10. „Al-Ittihad“ (Saudo Arabija)
11. „Club Africain“ (Tunisas)

Treneris. Nabilis Maaloulas


55 metų treneris per savo futbolininko karjerą keletą metų praleido Vokietijoje, tačiau trenerio karjera kol kas neišeina už Afrikos ir Azijos ribų. 1997-98 m. jis treniravo „Olympique du Kef“ klubą. Nuo 2002 m. dirbo Rogerio Lemerr'o asistentu Tuniso rinktinėje. Šiame poste jis su pertraukomis buvo iki pat 2008 m., tačiau per tą laiką dirbo ir keliuose Tuniso klubuose, treniravo olimpinę rinktinę. 2010 m. stojo prie „ES Tunis“ klubo vairo. Su šiuo klubu iškovojo visus įmanomus titulus – lygą, taurę ir Čempionų lygą per vieną sezoną. Prie pirmo sezono trofėjų vėliau pridėjo dar vieną laimėtą Tuniso čempionatą. 2013 m. vos pusmetį dirbo su Tuniso rinktine, tačiau pralaimėjimas Žaliojo kyšulio saloms, užkirtęs kelią į 2014 m. Pasaulio futbolo čempionatą šį karjeros etapą užbaigė. Beveik metus dirbo Katare, kur laimėjo šalies taurę. Sėkmingas karjeros etapas lėmė pasiūlymą užimti Kataro nacionalinės rinktinės trenerio postą, bet po kelių metų jis vėl grįžo prie Tuniso rinktinės vairo. N. Maaloulas yra vos antras Tuniso pilietis, išvedęs šalies rinktinę į pasaulio čempionatą.

Žvaigždė Wahbi Khazri. 


27 metų atakuojantis saugas gimė Korsikoje. Būdamas 12 metų tapo „Bastia“ akademijos auklėtiniu. 18 metų debiutavo pagrindinėje komandoje, tuomet žaidusioje antrame šalies divizione. Po metų jau buvo starto sudėties žaidėjas. Klubui šis periodas nebuvo lengvas – komanda blaškėsi tarp aukščiausios lygos ir trečio diviziono. 2014 m. W. Khazri perėjo į „Bordeaux“. Po sėkmingo 1,5 sezono persikėlė į „Sunderland“. Pusantrų metų Anglijoje nebuvo pats sėkmingiausias karjeros laikotarpis, todėl praėjusią vasarą jis buvo išnuomotas „Rennes“ klubui. Čia vaidina svarbų vaidmenį. Rinktinės garbę gina nuo 2013 metų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą