2018 m. gegužės 4 d., penktadienis

Pasaulio futbolo čempionato dalyvių pristatymas. Pietų Korėja: Viena žvaigždė ir vidutiniokai


Pietų Korėjos futbolas yra matęs ir geresnių laikų. Son Heung-Minas dabar yra vienintelė ryški komandos žvaigždė, o daugelis kitų žaidžia ne Europoje. Jau ir praėjęs pasaulio čempionatas Brazilijoje parodė, kad šalies futbolas turi rimtų problemų, vargu ar pasirodymas bus įsimintinas ir šį kartą.


FIFA reitingas: 62 vieta

Varžovai grupės turnyre: Vokietija, Meksika, Švedija.

Pastarieji pasaulio čempionatai

Atrankoje į 2006 m. Pasaulio futbolo čempionatą komandai vadovavo olandas Jo Bonfrere. Nors kelialapis buvo iškovotas gana nesunkiai, tačiau federacijai komandos žaidimas neįtiko ir pasaulio čempionate rinktinės vairas jau buvo patikėtas kitam olandui, tik žymiai garsesniam – Dickui Advocaatui. Pergalė prieš Togą ir lygiosios su grupės favorite Prancūzija teikė vilčių, bet kelią į kitą etapą užbaigė pralaimėjimas Šveicarijai.

Huh Jung-Moo išvedė korėjiečius į pasaulio čempionatą vykusį PAR. Lemiamas atrankos etapas buvo įveiktas be pralaimėjimų. Pergalė prieš Graikiją ir lygiosios su Nigerija atvėrė kelią į aštuntfinalį, nors grupėje skaudžiai pralaimėta Argentinai. Aštuntfinalyje 1-2 stipresnis buvo Urugvajus.

Choi Kang-Hee vadovavo komandai kovojant dėl kelialapio į 2014 m. Pasaulio futbolo čempionatą. Itin prastą gynybą demonstravusi komanda minimaliai pralenkė Uzbekistaną ir užėmusi antrą vietą (po Irano) pateko į pasaulio pirmenybes, bet jose komandai jau dirigavo Hong Myung-Bo. Blankiai žaidę korėjiečiai vienintelį tašką iškovojo sužaidę lygiosiomis su Rusija ir užėmė paskutinę vietą grupėje, o į kitą etapą keliavo Alžyras ir Belgija.

Kelias į 2018 m. Pasaulio futbolo čempionatą Atrankos pradžioje rinktinę treniravęs vokietis Uli Stielke sėkmės recepto nerado – pralaimėta Iranui, Kinijai ir net Katarui. Nors Shin Tae-yong su komanda iškovojo dvejas lygiąsias ir nelaimėjo nė karto, to užteko, kad daug problemų gynyboje turėjusi komanda kelialapį į Rusiją iškovotų.

Prognozuojama sudėtis


Žaidėjų klubai

1. „Vissel Kobe“ (Japonija)
2. „Jeonbuk Hyundai“ (Pietų Korėja)
3. „Jeonbuk Hyundai“ (Pietų Korėja)
4. „Guangzhou Evergrande“ (Kinija)
5. „Jeonbuk Hyundai“ (Pietų Korėja)
6. „Tottenham Hotspur“
7. „FC Tokyo“
8. „Swansea City“
9. „Gangwon FC“ (Pietų Korėja)
10. „Dijon“
11. „Salzburg“



Daugiau žvaigždžių yra puolimo, o ne gynybos linijoje, o ir atrankoje Achilo kulnas buvo savo vartų saugumas. Pakeitus trenerį, būtent ten ir buvo atlikti didžiausi keitimai sudėtyje, o tai davė rezultatų –per likusias dvejas atrankos rungtynes įvarčių praleista nebuvo.

Treneris. Shin Tae-yong


49 metų treneris per savo, kaip žaidėjo karjerą aukštumų nepasiekė. Žaidėjo karjerą netikėtai baigė patyręs traumą 2005 m. Kadangi tuomet rungtyniavo Australijoje, tapo „Queensland Roar“ trenerio asistentu. Po trejų metų Australijoje, grįžo į savo šalį. 2009 m. tapo laikinuoju, o po metų jau nuolatiniu „Seongnam“ klubo treneriu. Per tris sezonus laimėjo Azijos Čempionų lygą ir Korėjos taurę. Nuo 2014 metų dirbo nacionalinės rinktinės trenerių štabe, vadovavo U-20 ir U-23 rinktinėms. Kai 2017 m. Uli Stielike buvo atleistas, į jo vietą stojo būtent vokiečio asistentas.

Žvaigždė. Son Heung-Min. 


25 metų korėjietis jau prieš devynerius metus persikėlė į Europą. Atakuojančiu saugu arba puolėju žaidžiantį futbolininką  įsigijo „Hamburger“ akademija. Po metų korėjietis jau žaidė už antrą klubo komandą, o 2010 m. debiutavo pagrindinėje komandos sudėtyje. Čia jis tapo jauniausių visų laikų įvarčio Bundeslygoje autoriumi. 2012 m. vasarą buvo parduotas Leverkuzeno „Bayer“ už 10 milijonų eurų ir tapo brangiausiu klubo pirkiniu istorijoje. Per du sezonus visuose turnyruose korėjietis įmušė 29 įvarčius. 2015 metų rugpjūtį už 30 milijonų eurų persikėlė į „Tottenham Hotspur“. Nors pirmas sezonas nebuvo labai sėkmingas, Ericko Lamelos sveikatos problemos antrajame leido įsitvirtinti klubo starto sudėtyje ir dabar Son Heung-Min yra viena didžiausių komandos žvaigždžių. Nacionalinei rinktinei žaidėjas atstovauja nuo 2010 m. Greitakojis korėjietis yra itin svarbus ginklas greitose atakose.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą