2018 m. gegužės 16 d., trečiadienis

2017-18 „Premier“ lygos apžvalga po sezono


Anglijoje šį kartą intrigos gerokai trūko. Jau sezono viduryje buvo praktiškai aišku, kad auksas atiteks „Manchester City“, o Londono „Chelsea“ galimybės patekti į Čempionų lygą iki minimumo sumažėjo taip pat dar gerokai iki sezono pabaigos. O metų įvykis yra Arseno Wengero eros pabaiga „Arsenal“.


Vartininkas Nickas Pope‘as „Burnley“/Anglija
Vidutiniokų gynyba šį kartą buvo labai gera, o N. Pope‘as, kuris iki tol nebuvo gerai žinomas, ne kartą buvo vienas pagrindinių rungtynių didvyrių.

Gynėjai

Kairysis kraštas Marcosas Alonso Londono „Chelsea“/Ispanija
7 įvarčiai. Kaip krašto gynėjui, tai yra daug. Nors „aristokratai“ šiemet buvo gerokai blankesni negu pernai, bet ispanui sezonas susiklostė puikiai.

Centro gynėjai

Janas Vertonghenas „Tottenham Hotspur“/Belgija
Nors šį sezoną jo partneris gynybos širdyje vis dažniau būdavo nepatyręs Davinsonas, bet belgo žaidimo kreivė išliko labai aukštai.

Chrisas Smallingas „Manchester United“/Anglija
Raudonųjų stiprybė buvo gynyba, o C. Smallingas kartu su vartininku Davidu de Gea tie žmonės, kurie labiausiai prie to prisidėjo. Be to, aukštas gynėjas įmušė 4 įvarčius.

Dešinysis kraštas Antonio Valencia „Manchester United“/Ekvadoras
Kažkada jis buvo vertinamas dėl puolimo įgūdžių. Dabar jis tapo gynybinio stiliaus krašto gynėju ir savo funkcijomis šiemet tvarkėsi puikiai.

Centro saugai

Kevinas de Bruyne „Manchester City“/Belgija
8 įvarčiai ir 16 rezultatyvių perdavimų. Jeigu ne fenomenalus Mohamedo Salaho sezonas, belgas turbūt būtų tapęs geriausiu sezono žaidėju.

Edenas Hazardas Londono „Chelsea“/Belgija
Belgui sezonas nebuvo lengvas. Aikštėje teko išbandyti neįprastų amplua, o klubo rezultatai buvo prasti. Bet E. Hazardo kaltinti dėl to negalima – 12 įvarčių buvo tai, kas leido „aristokratams“ kautis dėl Čempionų lygos iki sezono pabaigos.

Davidas Silva „Manchester City“/Ispanija
9 įvarčiai ir 11 rezultatyvių perdavimų. Bene brandžiausias ir įspūdingiausias ispano sezonas rodo, kad jį laikyti veteranu dar anksti.

Krašto puolėjai

Kairysis kraštas Leroyus Sane „Manchester City“/Vokietija
Jeigu prieš metus dar buvo galima klausti, ką vokiečio žaidime tokio ypatingo įžvelgė Pepas Guradiola, jog įsigijo šį jauną žaidėją, šie metai viską sustatė į vietas. 10 įvarčių ir 15 rezultatyvių perdavimų kalba už save.

Dešinysis kraštas Mohamedas Salahas „LIverpool“/Egiptas
32 įvarčiai ir 10 rezultatyvių perdavimų. Egiptietis tapo rezultatyviausiu sezono žaidėju, o „Liverpool“ pasiekti daugiau trukdė tik įspūdingas žygis Čempionų lygoje.

Centro puolėjas Harry Kane‘as „Tottenham Hotspur“/Anglija
Įmušė 30 įvarčių – atsiliko tik nuo M. Salaho. Buvo stabilus ir sunkiai sustabdomas.

Treneris Seanas Dyche‘as „Burnley“/Anglija
Užimti vietą iškart po didžiojo „Premier“ lygos šešeto yra įspūdingas pasiekimas. Ypač kai prieš sezoną buvo manoma, kad „Burnley“ rizikuoja palikti aukščiausią divizioną. Komandos gynyba buvo geresnė netgi už Londono „Arsenal“.

Sezono staigmena „Burnley“

Sezono nusivylimas „Southampton“
Komanda vasarą beveik nenukraujavo, tik pakeitė trenerį – vietoje Claudo Puelio ėmė darbuotis Mauricio Pellegrino. Pusę sezoną jie netgi galėjo remtis Virgilo van Dijko paslaugomis. Tačiau tik sezono pabaigoje komandos vairą perėmęs Markas Hughesas padėjo išlikti aukščiausioje lygoje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą