2018 m. gegužės 31 d., ketvirtadienis

2017-18 UEFA Čempionų lygos apžvalga po sezono


UEFA Čempionų lygos sezonas jau treti metai iš eilės baigėsi identiškai – Madrido „Real“ pergale. Tačiau netrūko ir netikėtų rezultatų – „Liverpool“ pasiekė finalą, o stebuklą ketvirtfinalyje sukūrusi „Roma“ – pusfinalį. Pristatau Jums simbolinį geriausių futbolininkų vienuoliktuką. Žaidėjai išrikiuoti pagal čempionišką „Real“ schemą, kurioje nėra krašto saugų, todėl į krašto žaidėjų vietą pretendavo ir atakuojantys žaidėjai, ir gynėjai.



Vartininkas Keyloras Navasas Madrido „Real“/Kosta Rika
Stebuklų buvo praktiškai visuose etapuose. Jeigu ne įspūdingas jo žaidimas (ypač jeigu lygintume su karališkojo klubo varžovų vartininkų klaidomis), „Real“ galėjo finalo nepasiekti.

Centro gynėjai

Nicolas Otamendi „Manchester City“/Argentina
Žaidėjas šiemet žengė milžinišką žingsnį į priekį, o „miestiečiai“ demonstravo patikimą gynybą, kuri subyrėjo tik mače su „Liverpool“. Tačiau dėl to visų pirma reiktų kaltinti netikėtai eksperimentinę Pepo Guardiolos taktiką, o ne argentinietį.

Matsas Hummelsas Miuncheno „Bayern“/Vokietija
Sezonas komandos gynybos linijai buvo sunkus – žaidėjus kamavo traumos. M. Hummelsas didelių sveiaktos problemų išvengė ir buvo stabilumo ir patikimumo garantas.

Krašto žaidėjai

Kairysis kraštas Sadio Mane „Liverpool“/Senegalas
10 įvarčių Čempionų lygoje. Finalas parodė, jog po Mohamedo Salaho, jis yra antras svarbiausias komandos žmogus – po egiptiečio traumos, žaidimas laikėsi ant jo pečių.

Dešinysis kraštas Mohamedas Salahas „Liverpool“/Egiptas
10 įvarčių ir 4 rezultatyvūs perdavimai. Jeigu ne pralaimėtas finalas, M. Salahas būtų favoritas bent jau gauti realiai geriausią pasaulio futbolininką nustatantį UEFA prizą.

Atraminiai saugai

Everas Banega „Sevilla“/Argentina
Lemiamus įvarčius mušė ne jis, bet būtent brandus žaidimas aikštės viduryje leido tikrai labai nedarniam andalūzų ansambliui sensacingai pasiekti ketvirtfinalį.

Thiago Alcantara Miuncheno „Bayern“/Ispanija
Jeigu Madrido „Real“ yra Čempionų lygos komanda, tai Thiago yra Čempionų lygos žaidėjas. Bundeslygoje jo sezonas buvo gana vidutiniškas, o Europoje vėl jis demonstravo, jog pasaulyje lygių sau turi nedaug.

Casemiro Madrido „Real“/Brazilija
Buvo stabilus ir kaip visada košmariškas varžovų puolėjams. Be jo būtų sunku įsivaizduoti „Real“ pasiekiantį tiek daug.

Atakuojantis saugas Kevinas de Bruyne „Manchester City“/Belgija
4 rezultatyvūs perdavimai gal ir nėra daug, bet belgas brandžiai dirigavo komandos veiksmams puolime.

Puolėjai

Cristiano Ronaldo Madrido „Real“/Portugalija
Nors pusfinaliuose ir finale tepriminė savo šešėlį, bet su 15 įvarčių tapo rezultatyviausiu Čempionų lygoje.

Leo Messi „Barcelona“/Argentina
Ši katalonų ekipa buvo pajėgi triumfuoti Čempionų lygoje, jeigu ne vienas juodžiausių vakarų komandos istorijoje, kuris vyko Romoje. L. Messi nebuvo labai rezultatyvus – 6 įvarčiai, bet išliko komandos varikliu.

Treneris Zinedine‘as Zidanas Madrido „Real“/Prancūzija
Po tragiško komandos starto karališkąjį klubą daugelis buvę linkę nurašyti. O jie pačiu sunkiausiu keliu nukeliavo iki trofėjaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą