2018 m. gegužės 29 d., antradienis

2017-18 m. „Serie A“ apžvalga po sezono


Šių metų Italijos čempionatas buvo itin intriguojantis. Rimta kova vyko tiek dėl aukso, tiek dėl vietų Čempionų lygoje. Tiesa, nugalėtojai abiejose kovose buvo gana įprastiniai. Pristatau jums simbolinį geriausiųjų vienuoliktuką, sezono staigmeną ir nusivylimą.


Vartininkas Alissonas „Roma“/Brazilija

Kai atakuojančio stiliaus komanda pademonstruoja antrą geriausią gynybą, visų pirma jos sudėtyje reikia ieškoti puikaus vartininko. „Romėnai“ jį tikrai turi, nors išsaugoti kitam sezonui lengva nebus.

Gynėjai

Kairysis kraštas Aleksandras Kolarovas „Roma“/Serbija

Veteranas suerzino Amžinąjį miestą, kai nepaisant to, jog anksčiau vilkėjo „Lazio“ marškinėlius, dabar pasirinko kitą Romos klubą. Pasirinkimas buvo geras – serbas atliko net 8 rezultatyvius perdavimus ir buvo labai ryškus.

Centro gynėjai

Federico Fazio „Roma“/Argentina

Patyręs argentinietis buvo tiesiog puikus. Jeigu būtų jaunesnis, rinkoje keltų tiek pat triukšmo, kaip jo partneris gynybos širdyje Kostas Manolas.

Milanas Skriniakas Milano „Inter“/Slovakija

Vos 23 metų slovakas turėjo įspūdingą sezoną. Gynyboje žaidė labai brandžiai, įmušė 4 įvarčius ir dabar juo domisi labai daug klubų.

Dešinysis kraštas Danilo D‘Ambrosio Milano „Inter“/Italija

Milane jis jau penktą sezoną, bet tik antri metai, kai fanai gali būti tikri, kad investicija pasiteisino. Jis nėra uraganinis atakuojantis gynėjas, bet gynybinėse funkcijose yra puikus.

Atraminiai saugai

Miralemas Pjaničius Turino „Juventus“/Bosnija ir Hercegovina

5 įvarčiai ir 8 rezultatyvūs perdavimai gali atrodyti gana kukli statistika. Bet iš tikrųjų bosnis labaiusiai vertinamas dėl to, kad yra puikus žaidimo aikštės viduryje generolas.

Sergejus Milinkovičius-Savičius (SMS) Romos „Lazio“/Serbija

12 įvarčių ir trys rezultatyvūs perdavimai. Be jo indėlio „ereliai“ šį sezoną būtų pasiekę gerokai mažiau, todėl dabar jis yra tarp karščiausių vasaros transfero lango temų.

Kairysis saugas Lorenzo Insigne „Napoli“/Italija

8 įvarčiai ir 11 rezultatyvių perdavimų. Be jo milžiniško indėlio „Napoli“ vargu ar būtų taip rimtai kovojęs dėl aukso.

Atakuojantis centro saugas Paulo Dybala Turino „Juventus“/Argentina

22 įvarčiai ir 5 rezultatyvūs perdavimai. Dar vienas puikus ir labai brandus argentiniečio sezonas.

Dešinysis saugas Douglas Costa Turino „Juventus“/Brazilija

Jis yra neapdainuotas sezono herojus. 4 įvarčiai ir 12 rezultatyvių perdavimų gal ir nėra labai įspūdinga. Įspūdinga tai, kad dauguma jų pasiketi tada, kai komandą reikdavo gelbėti iš krizinės padėties. Todėl sunku suvokti, kodėl tik 18 kartų brazilas buvo starto sudėtyje.

Puolėjas Ciro Immobile Romos „Lazio“/Italija

29 įvarčiai ir 9 rezultatyvūs perdavimai. Geriau veikiančios puolimo mašinos Italijoje šiemet nebuvo.

Treneris Simone Inzaghi Romos „Lazio“/Italija

Lucas Biglia, Keita ir Wesley Hoedto netektys turėjo gerokai pakirpti „erelių“ sparnus. Bet S. Inzaghi turėjo kitokią nuomonę. S. Inzaghi sulipdė geriausią puolimą lygoje demonstravusią komandą, kurią nuo Čempionų lygos atskyrė tik 10 nesėkmingų paskutinio susitikimo minučių.

Sezono staigmena Romos „Lazio“

Sezono nusivylimas „Sassuolo“. 

Eusebio Di Francesco, Georgas Defrelis ir Lorenzo Pellegrini vasarą iškeliavo į Romą. Bet tokių istorijų, kad šį klubą paliktų lyderiai, būta ir anksčiau, o rezultatams tai nepakenkdavo. ŠĮ kartą tik trenerio kaita išgelbėjo – Giuseppe Iachini gražino komandą į įprastą vietą turnyro lentelės viduryje. Labiausiai žlugdė prastas puolimas –mažiau įvarčių šį sezoną neįmušė niekas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą