2018 m. gegužės 24 d., ketvirtadienis

2017-18 m. UEFA Čempionų lygos finalo prognozė


„Liverpool“ – Madrido „Real“



Britai į Čempionų lygos finalą grįžta po 11 metų pertraukos. Tiesa, tuomet finalas buvo pralaimėtas „Milan“. Jurgenas Kloppas antrą kartą vadovaus komandai Čempionų lygos finale – prieš penkerius metus Dortmundo „Borussia“ nusileido Miuncheno „Bayern“. Su „Liverpool“ tai jam bus antrasis finalas Europos turnyruose – prieš keletą metų Europos lygoje nusileista „Sevilla“ klubui. Dabar „raudonieji“ stengsis kurti pozityvią istoriją. Jie turėjo savaite daugiau laiko ruoštis finalui negu konkurentai. Tiesa, sezono finišas Anglijoje buvo gana įtemptas, bet su laiminga pabaiga. Iš paskutinių 16 rungtynių, „Liverpool“ dvylikoje nepralaimėjo. Finalą praleis Joe Gomezas, Joelis Matipas, Emre Canas ir Alexas Oxlade‘as-Chamberlainas.

„Baltieji“ sieks laimėti Čempionų lygą trečią kartą iš eilės. Tokio dominavimo Europoje nebūta jau seniai. Sezono pabaiga vietos fronte „Real“ buvo vėlyva, bet ne įtempta – didelio skirtumo finišuoti antriems ar tretiems nebuvo, nors praleisti į priekį Madrido „Atletico“ nėra malonu. Tiesa, sezono pabaigoje komandos forma nėra įspūdinga – iš paskutinių 11 rungtynių laimėtos vos ketverios, tačiau svarbiausi mūšiai buvo pergalingi. Finalą praleis Dani Carvajalis, abejonių kyla dėl Nacho ir Isco būklės.

„Real“ šiemet yra kūrybinga komanda, kuri itin pavojingai atakuoja aikštės kraštuose. Labai svarbus ginklas yra ir standartinės padėtys, bei smūgiai iš toli. Pagrindinis „Liverpool“ ginklas yra greitos atakos, tad kamuolį turbūt daugiau kontroliuos „baltieji“. Komanda susikuria daug progų įmušti, ypač dėl individualiai talentingų žaidėjų pastangų. Kaip ir „Real“, yra žaidėjų, galinčių nubausti tolimais smūgiais. Realu, kad finalas bus rezultatyvus – nė viena komanda nežaidžia pragmatiško futbolo ir nesaugo rezultato. O laimėti daugiau galimybių turi „Liverpool“ – alkanesnė komanda, kurios vedlys J. Kloppas istoriškai žino, kaip kovoti su „Real“.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą