2018 m. gegužės 12 d., šeštadienis

UEFA Europos lygos finalas: „Atletico“ nutrauks finalų užkeikimą?





 Trečiadienį Lione paaiškės, kas laimės UEFA Europos lygos turnyrą.

Madrido „Atletico“ žaidėjams finalai nėra naujiena. Gana neseniai du kartus pasiektas Čempionų lygos finalas, abu kartus komanda buvo labai arti triumfo. Bet stipresnis būdavo Madrido „Real“. Dabar padėtis kita – ispanai yra aiškūs favoritai. Ispanijos čempionatas turbūt bus pabaigtas aukštesnėje pozicijoje negu amžini varžovai. Iš paskutinių 15 rungtynių, 11-oje ispanai nepatyrė pralaimėjimų. Jų gretose – daug šilto ir šalto mačiusių žaidėjų. 

Rudi Garcios auklėtiniai Europos lygoje lūkesčius pranoko – titulo siekė ir garsesni klubai. O dabar jie sieks trofėjaus savo šalyje, tiesa, Liono stadione jie dažniau girdėję švilpimą, o ne palaikymą. Prancūzams šis mūšis žūtbūtinis – atsarginio kelio į kito sezono Čempionų lygą nebėra. Komandos forma gera – neskaitant pratęsimų, nepralaimėtos jau devynerios rungtynės iš eilės.

Ispanų žaidimo planas turbūt bus paprastas – bus leista prancūzams kontroliuoti kamuolį, o jie koncentruosis į griovimą ir sėkmės atveju greitas atakas. Šansų jie turės – Marselio komanda gera gynyba nepasižymi, ypač standartinių situacijų metu, daug įvarčių praleidžiama ir po tolimų smūgių. Net jeigu prancūzai įmuš pirmi, jie nėra ta komanda, kuriai gerai sektųsi saugoti rezultatą. Ispanų gynyba neturėtų būti užliūliuota – prancūzai yra kūrybingi ir ypač pavojingi greitose atakose ir standartinėse padėtyse. O finalą turėtų laimėti labiau patyrusi „Atletico“ komanda.  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą