2018 m. gegužės 8 d., antradienis

Pasaulio futbolo čempionato dalyvių pristatymas. Vokietija: Titulo gynėjai


Prieš ketverius metus Vokietijos futbolo rinktinė tapo pasaulio čempione. Nuo to laiko nutekėjo daug vandens – dalis žvaigždžių, padėjusių iškovoti pergalę baigė karjeras ar išgyvena nesėkmingus karjeros laikotarpius, ne visos kylančios žvaigždės pateisina viltis, tačiau vokiečiai išlieka tarp pagrindinių favoritų.


FIFA reitingas: 1 vieta

Varžovai grupės turnyre: Meksika, Švedija, Pietų Korėja

Pastarieji pasaulio čempionatai

Atrankos į 2006 metų pasaulio čempionatą vokiečiams įveikinėti nereikėjo, nes jis vyko gimtinėje. Jurgenas Klinsmannas, vadovavęs komandai pasiruošimo etape susilaukė daug kritikos. Prieš pirmenybes iš vokiečių nelaukta aukštų rezultatų. Tačiau jie užtikrintai laimėjo A grupės varžybas, aplenkę Ekvadorą, Lenkiją ir Kosta Riką, aštuntfinalyje eliminavo Švedija, ketvirtfinalyje – Argentiną, šiame mače prireikė 11 metrų baudinių serijos. Pusfinalyje tik 119 minutę subyrėjo rungtynėse su Italija ir tenkinosi bronzos medaliais. Sirgaliai maldavo J. Klinsmanno pasilikti, bet jis postą užleido savo asistentui Joachimui Lowui.

Atranką į 2010 metų pasaulio čempionatą Vokietija įveikė be pralaimėjimų ir grupėje aplenkė pagrindinę konkurentę Rusiją. J. Lowas gana drastiškai atjaunino komandos sudėtį, todėl vėl netrūko skeptikų. Grupės varžybose Vokietija sutriuškino Australiją, gana netikėtai pralaimėjo Serbijai, bet pergalė prieš Ganą garantavo pirmą vietą grupėje. Atkrintamosiose varžybose vokiečiai demonstravo fantastišką futbolą – sutriuškino Angliją ir Argentiną, bet pusfinalyje juos vėl sustabdė Ispanija. Antrą kartą iš eilės iš pasaulio čempionatų grįžta su bronza.

2014 m. Pasaulio čempionato atranka jau tradiciškai įveikta be pralaimėjimų. Grupės varžybose vokiečiai sutriuškino Portugaliją, sužaidė lygiosiomis su Gana ir įveikė JAV. Aštuntfinalyje tik po pratęsimo pavyko palaužti Alžyrą, ketvirtfinalyje prieš Prancūziją taip pat laimėta po labai sunkios kovos. Savo sugebėjimus vokiečiai parodė pusfinalyje 7:1 sutriuškinę Braziliją. Finale kulminacija nusikėlė į pratęsimą ir Mario Gotzes įvartis tapo auksiniu.

Kelias į 2018 m. Pasaulio futbolo čempionatą Atranka įveikta be pralaimėjimų, pagal įmuštus įvarčius pirma vieta pasidalinta su Belgija. Didesnio taškų skirtumo, negu 11, kuriais vokiečiai pralenkė Šiaurės Airiją, nebuvo jokioje kitoje Europos zonos atrankos grupėje.

Prognozuojama sudėtis


Žaidėjų klubai

1. „Barcelona“
2. Berlyno „Hertha“
3. Miuncheno „Bayern“
4. Londono „Arsenal“
5. Miuncheno „Bayern“
6. Gelzinkircheno „Schalke“
7. Madrido „Real“
8. Miuncheno „Bayern“
9. „Paris Saint Germain“
10. Miuncheno „Bayern“
11. Miuncheno „Bayern“


Vokiečių sudėtis ryškesnių spragų neturi, tad jie pelnytai yra laikomi vienais favoritų. Įspūdingi žaidėjų ištekliai leidžia surinkti kone du lygiaverčius vienuoliktukus. Bene didžiausias klausimas yra dėl vartininkų – Manuelis Neueris jau turėtų būtų pasirengęs čempionatui, bet vargu ar J. Lowas pasirinks visą sezoną dėl traumos praleidusį žaidėją.



Treneris. Joachimas Lowas. 


Trenerio karjerą pradėjo dar nepakabinęs bucų ant vinies. 1994 metais ėmė treniruoti Šveicarijos „Winterthur“ jaunimo komandą, tuo metų atstovaudamas pagrindinei klubo komandai. 1994-1995 žaidė regioninėje Šveiacrijos lygoje ir kartu treniravo jau pagrindinę „Frauenfeld“ komandą. 1995 metais buvo pakviestas į „Stuttgart“ trenerių štabą, po metų jau tapo pagrindiniu klubo treneriu. Su juo laimėjo Vokietijos taurę ir pasiekė Taurių laimėtojų taurės finalą. Po dviejų sezonų gimtinėje, sėkmė nusisuko. 1998-2001 metais nesėkmingai darbavosi su Turkijos klubais, nepajėgė išgelbėti „Karlsruher“ klubo nuo iškritimo į trečią Vokietijos lygą. 2001-2002 su Insbruko „Tirol“ tapo Austrijos čempionu, bet neteko darbo klubui bankrutavus. 2003-2004 dirbo su Vienos „Austria“, tačiau ne itin sėkmingai ir kovą paliko komandą. Nuo 2004 metų darbuojasi Vokietijos rinktinės štabe, nuo 2006 metų yra vyriausias treneris.

Žvaigždė. Thomas Mulleris. 


Gimęs Bavarijos regione, 28 metų atakuojantis saugas yra vienas Miuncheno „Bayern“ klubo simbolių. Šiam klubui jis priklauso nuo 11 metų. Būdamas 19 metų sulaukė šanso antrojoje klubo komandoje, tą patį sezoną J. Klinsmannas leido jam debiutuoti ir pagrindinėje klubo sudėtyje. Bundeslygoje jis sužaidė 28 minutes, debiutavo ir Čempionų lygoje. Prieš 2009-2010 sezoną T. Mulleris tikėjosi būti išnuomotas arba net parduotas, bet Louisas van Gaalas jam nuolat suteikdavo šansų. Iš pradžių sirgaliai sunkiai suvokė tokius trenerio sprendimus, nes T. Mulleris įsibėgėjo lėtai. Bet jau pirmą pilną sezoną įmušė 13 įvarčių Bundeslygoje bei įsitvirtino starto sudėtyje. Nuo tada tik du sezonus jis įmušė mažiau 12 įvarčių Bundeslygoje. Puikiai žaidžiantis tiek kojomis, tiek galva, fantastiškas atakų užbaigėjas T. Mulleris yra vienas geriausių pasaulyje. 2010 metais tapo geriausiu jaunuoju Pasaulio čempionato žaidėju ir laimėjo Auksinį batelį, 2014 metais antru geriausiu jau viso čempionato futbolininku.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą