2018 m. gegužės 11 d., penktadienis

2018 m. Pasaulio futbolo čempionato dalyvių pristatymas. Nigerija: Talentingiausia Afrikoje


Nigerijos futbolo rinktinė turbūt yra talentingiausia tarp į pasaulio čempionatą patekusių Afrikos rinktinių. Kelialapį ji iškovojo pirmoji žemyne. Tad ir lūkesčiai turbūt bus didesni, negu kitų žemyno komandų.


FIFA reitingas: 41 vieta

Varžovai grupės turnyre: Argentina, Islandija, Kroatija

Pastarieji pasaulio čempionatai

Į 2006 m. Pasaulio čempionatą Nigeriją mėgino išvesti Christianas Chukwu. Nors atrankoje pralaimėtos vienintelės rungtynės Angolai, to užteko, kad šie būtų praleisti į priekį  dėl geresnio tarpusavio rungtynių rezultato.

Į 2010 m. Pasaulio čempionatą Nigeriją išvedė Shaibu Amadou. Atrankos grupėje Nigerija žaidė be pralaimėjimų ir tašku pralenkė pagrindinį varžovą Tunisą. Pačiame čempionate komandai jau vadovavo legendinis švedas Larsas Lagerbackas. Vienintelį tašką Nigerija iškovojo sužaidusi lygiosiomis su Pietų Korėja, o į kitą etapą be korėjiečių pateko ir Argentina.

Po ketverių metų į pasaulio čempionatą Nigeriją išvedė Stephenas Keshi. Lemiamoje dvikovoje buvo įveikta Etiopija. Pats čempionatas buvo vienas sėkmingiausių istorijoje. Lygiosios su Iranu, pergalė prieš Bosniją ir Hercegoviną leido patekti į aštuntfinalį, grupėje nusileista tik Argentinai. Aštuntfinalyje Prancūzija afrikiečių gynybos einą pramušė tik jau besibaigiant rungtynėms.

Kelias į 2018 m. Pasaulio futbolo čempionatą Prieš atranką prie komandos vairo stojo vokietis Gernotas Rohras. Nors Nigeriją pateko į mirtininkų grupę su Alžyru, Kamerūnu ir Zambija, tačiau atranką baigė be pralaimėjimu (išskyrus techninį) ir pirmoji žemyne iškovojo kelialapį į Rusiją.

Prognozuojama sudėtis


Žaidėjų klubai

1. „Ifeanyi Ubah“ (Nigerija)
2. „Cercle Brugge“ 
3. „Mainz“
4. „Bursaspor“
5. „Bursaspor“
6. „Gent“
7. „Trabzonspor“
8. „Leicester City“
9. Londono „Chelsea“
10. „Tianjin TEDA“ (Kinija)
11. „Changchun Yatai“ (Kinija)

Puolimo linija gerokai žvaigždėtesnė negu gynybos. Visiems atakuojantiems žaidėjams nuo suolo į aikštę galės kilti lygiavertė pamaina. Gynyboje nigeriečiai problemų tikrai gali turėti.


Treneris. Gernotas Rohras.


64 metų treneris paskutinius 12 savo žaidėjo karjeros metų praleido Bordo „Girondins“ klube. Čia pradėjo ir trenerio karjerą, o 1996 m. su komanda apsiekė UEFA Taurės finalą, pakeliui pašalindami „AC Milan“. Finale visgi triumfavo pirmasis klubas G. Rohro karjeroje – Miuncheno „Bayern“. 1999-2008 m. be ypatingesnės sėkmės darbavosi Prancūzijos ir Šveicarijos klubuose. 2008-2009 m. treniravo vieną Tuniso klubų. Nuo 2009 m. vasaros truputį daugiau negu pusmetį dirbo su „Nantes“ klubu. 2010-2015 metais treniravo Gabono, Nigerio ir Burkina Faso rinktines. Nuo 2016 m. rugpjūčio treniruoją Nigeriją.

Žvaigždė. Victoras Mosesas. 


27 metų krašto saugas yra didžiausia komandos žvaigždė. Kai jam buvo 11 metų, V. Mosesas tapo našlaičiu ir padedamas giminaičio atvyko į Britaniją prašyti prieglobsčio. Atvykęs į Angliją, pateko į „Crystal Palace“ akademiją. 2007 metų rudenį debiutavo pagrindinėje klubo sudėtyje ir neužtruko daug laiko, kol jis tapo svarbiu rotacijos žaidėju. 2010 m. sausį už 2,5 milijonų svarų persikėlė į „Wigan“. Nors adaptacija užtruko, įsitvirtinti kliudė traumos, bet 2011-12 metų sezonas jau buvo puikus – įmušti 6 įvarčiai „Premier“ lygoje. Po sezono V. Mosesas persikėlė į Londono „Chelsea“. Komanda laimėjo UEFA Europos lygą, o nigeriteis žaidė gana nemažai. Tačiau vėliau tris sezonus iš eilės jis buvo nuomojamas „Liverpool“, „Stoke“ ir „West Ham“. Sėkmingiausias buvo sezonas „Stoke City“ gretose, jo metu Jose Mourinho netgi bandė atšaukti nigeriečio nuomą. Nuo 2016-17 m. jis vėl gina „Chelsea“ garbę, pernai tapo Anglijos čempionu. Rinktinės garbę gina nuo 2012 metų. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą