2018 m. gegužės 29 d., antradienis

2018 m. Pasaulio futbolo čempionato dalyvių pristatymas. Senegalas: po istorinio čempionato – šešiolikos metų sausra


Kai 2002 m. Senegalas pasiekė pasaulio čempionato ketvirtfinalį, vargu ar buvo galima laukti to, kad kitą kartą Afrikos rinktinė jame bus tik dabar, kai praėjo jau šešiolika metų. Dabartinė žaidėjų karta turi labai ryškų vedlį Sadio Mane – žibantį „Liverpool“ klube.


FIFA reitingas: 32 vieta

Varžovai grupės turnyre: Lenkija, Kolumbija, Japonija

Pastarieji čempionatai. Guy Stephanas mėgino išvesti Senegalą į 2006 m. pasaulio futbolo čempionatą. Nors pralaimėtos vos vienerios rungtynės prieš Togą, to užteko, kad varžovai būtų praleisti į priekį turnyrinėje lentelėje ir komanda į Vokietiją neišvyktų.

Po ketverių metų komandai vadovavęs Laminas N‘ Diaye gerais rezultatais pasigirti negalėjo. Komanda net nepasiekė paskutinio atrankos etapo. Keturių komandų grupėje po kartą įveikė Alžyrą ir Liberiją ir liko vos trečioje vietoje.

Į Braziliją iškeliauti afrikiečiai mėgino pasitelkę Alainą Giressą. Šį kartą komanda nukeliavo iki paskutinio atrankos etapo. Jame burtai lėmė dvejų rungtynių seriją su Dramblio Kaulo Krantu. Pralaimėta bendru rezultatu 2:4.   

Kelias į 2018 m. pasaulio futbolo čempionatą. Atrankoje pagrindiniai Aliou Cisse auklėtinių konkurentai buvo Burkina Faso rinktinė. Su ja du kartus sužaista lygiosiomis. Tačiau iškovotos keturios pergalės leido užtikrintai žengti į pasaulio čempionatą.

Prognozuojama sudėtis


Žaidėjų klubai

1. Konakrio „Horoya“ (Gvinėja)
2. „Bordeaux“
3. „Napoli“
4. „West Ham“
5. „Eupen“ (Belgija)
6. „Monaco“
7. Liverpulio „Everton“
8. „Stoke City“
9. „Liverpool“
10. „Rennes“
11. „Torino“

Treneris. Aliou Cisse. 


Jis buvo Senegalo rinktinės kapitonas, kai rinktinė kėlė triukšmą 2002 metų pasaulio čempionate. Žaidė aukšto lygio Anglijos ir Prancūijos klubuose. 42 metų A. Cisse prieš šešerius metus tapo šalies U-23 rinktinės trenerio asistentu. Po metų tapo jos vyriausiuoju treneriu, o nuo 2015 m. dirba su nacionaline rinktine.

Žvaigždė. Sadio Mane


26 metų krašto saugas futbolo aukštumų siekė Prancūzijoje. Būdamas 20 metų debiutavo „Metz“ klube. Nors laiką dažniau leisdavo rezervinėje klubo sudėtyje, o ne „Ligue2“, po sezono už 4 milijonus eurų perėjo į „Salzburg“. Du sezonai čia buvo puikūs – senegalietis žaidė rezultatyviai, klubas laimėjo čempionų titulą ir taurę 2013-14 m. 2014 m. beveik už 12 milijonų svarų perėjo į „Southampton“. Abu sezonus klube įmušė daugiau negu po 10 įvarčių ir 2016 m. „Liverpool“ nepagailėjo 34 milijonų svarų. Čia jau pirmą sezoną tapo rezultatyviausiu ir geriausiu klubo žaidėju, o šiemet klubas nukeliavo iki Čempionų lygos finalo. Į rinktinę kviečiamas nuo 2012 metų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą