2018 m. gegužės 9 d., trečiadienis

2018 m. Pasaulio futbolo čempionato dalyvių pristatymas. Anglija: vairą ima jaunimas

Jau ne vienerius metus kalbėta, kad legionierių antplūdis į nacionalinį čempionatą kenkia Anglijos rinktinės rezultatams. Tačiau šalyje iškilo nauja futbolo karta, kuri pajėgi nustebinti pasaulį ir atsikratyti amžinų nevykėlių reputacijos.


FIFA reitingas: 12 vieta

Varžovai grupės turnyre: Belgija, Panama, Tunisas

Pastarieji pasaulio čempionatai
2006 metų pasaulio futbolo čempionatas Vokietijoje futbolo išradėjams buvo paskutinis, kai jie pasiekė ketvirtfinalį. Anglija laimėjo grupės turnyrą, nors žaidimas ir nebuvo įkvepiantis — pergalės prieš Paragvajų bei Trinidadą ir Tobagą buvo išvargtos, su švedais sužaista lygiosiomis. Aštuntfinalis su Ekvadoru taip pat laimėtas minimaliu rezultatai, o ketvirtfinalyje po 11 metrų baudinių serijos blankią Anglijos rinktinę pašalino Portugalija. Po Pasaulio futbolo čempionato trenerio postą paliko švedas Svenas Goranas Erikssonas.

Prieš atranką į 2010 m. pasaulio futbolo čempionatą prie komandos vairo stojo Fabio Capello. Atranka įveikta užtikrintai, tačiau pats čempionatas vėl susiklostė tragiškai – anglai neįveikė nei Alžyro, nei JAV ir tik išvargta pergalė prieš Slovėniją atvėrė kelią į aštuntfinalį, kur ne tiek kontraversiški teisėjo sprendimai, kiek įspūdingas vokiečių žaidimas juos pasiuntė namo.

2014 metų pasaulio futbolo čempionato atrankoje Royaus Hodgsono treniruota Anglija grupėje gana sunkiai aplenkė Ukrainą. Čempionate burtai juos pasiuntė į mirtininkų grupę su Italija, Urugvajumi ir Kosta Rika. Jau po pirmų dvejų grupės varžybų tapo aišku, kad Anglija iškris po grupės etapo, o čempionatas pasibaigė nulinėmis lygiosiomis su Kosta Rika.  

Kelias į 2018 m. Pasaulio futbolo čempionatą Prie rinktinės vairo stojo Samas Allardyce'as, tačiau korupcijos skandalas užbaigė jo karjerą jau po pirmų rungtynių. Įpėdiniu tapo Garethas Southgate'as. Nors Slovėnijoje ir Škotijoje anglai po taškus prarado, tačiau užtikrintai laimėjo atrankos varžybas ir kartu su ispanais buvo mažiausiai įvarčių praleidusi komanda.

Prognozuojama sudėtis


Žaidėjų klubai
1. „West Ham United“
2. „Southampton“
3. „Manchester City“
4. Londono „Chelsea“
5. „Manchester City“
6. „Manchester City“
7. „Tottenham Hotspur“
8. „Liverpool“
9. „Manchester United“
10. „Tottenham Hotspur“
11. „Tottenham Hotspur“

Sudėtis įspūdinga ir nors puolime pavardės garsesnės, atranka parodė, kad šios komandos stiprybė visų pirma turbūt bus gera gynyba. Trenerio pasirinkimą prognozuoti bus tikrai nelengva – yra keletas žaidėjų, kurie buvo labai svarbūs atrankoje, o šiuo metu nėra geros formos, tad G. Southgate‘as turės rinktis – Joe Harto ir Gary Cahillo patirtis ar mažiau garsių žaidėjų dabar demonstruojamas aukšto lygio futbolas. Tad nereiktų nustebti, jeigu J. Hartui net nebus vietos 23 žaidėjų paraiškoje.

Treneris. Garethas Southgate'as. 


47 metų G. Southgate'as karjerą baigė 2006 m. Ir jau kitą sezono tapo klubo, kuris jo futbolininko karjeroje buvo paskutinis – „Middlesborough“ treneriu. Geriausias rezultatas buvo 12-oji vieta „Premier“ lygoje, bet jaunas specialistas susilaukė nemažai patyrusių kolegų pagyrų. 2009 m. Klubas iškrito į antrą šalies divizioną, o naujo sezono pradžioje G. Southgate'as buvo atleistas. 2013-16 metais treneris dirbo su U-21 rinktine, o 2016 m. rugsėjį perėmė pagrindinės rinktinės vairą.

Žvaigždė Raheemas Sterlingas. 


23 metų žaidėjas yra labai talentingas, bet kartu ir labai sudėtingo charakterio. „Queens Park Rangers“ klubo auklėtinis 2010 metais perėjo į „Liverpool“. Ten per keletą sezonų įsitvirtino kaip vienas klubo lyderių. Per sėkmingiausią savo sezoną 2013-2014 įmušė 9 įvarčius. 2015 metų vasarą užsitraukė sirgalių nemalonę, kai viešai skelbė, jog nori pakeisti komandą. Klubas jį pardavė „Manchester City“. Adaptacija naujame klube užtruko, tačiau dabar R. Sterlingas įsitvirtino starto sudėtyje ir muša daug įvarčių. Prieš ketverius metus Brazilijoje R. Sterlingas buvo bene ryškiausia rinktinės figūra, šiemet jo indėlis taip pat bus itin svarbus, nors yra ir naujų į lyderius pretenduojančių žaidėjų.

1 komentaras: