2018 m. gegužės 17 d., ketvirtadienis

2018 m. Pasaulio futbolo čempionato dalyvių pristatymas. Islandija: nykštukai, kurie kandžiosis


EURO 2016 Islandijai buvo pirmas didelis turnyras. Jis baigėsi sensacingai nužygiavus iki ketvirtfinalio, kuriame nusileista Prancūzijai. Nuo futbolo nykštukų nukentėjo net Anglija. Pasaulio čempionate Islandijos apetitas bus ne mažesnis.


FIFA reitingas21 vieta

Varžovai grupės turnyre: Argentina, Kroatija, Nigerija.

Pastarieji čempionatai. 

2006 metų pasaulio futbolo čempionato atrankoje rinktinei vadovavo Asgeiro Sigurvinssono ir Logio Olafssono tandemas. Atrankos grupėje islandai liko priešpaskutiniai ir visus 4 taškus iškovojo prieš grupės autsaiderę Maltą.

Vėliau rinktinės vairą perėmė dailidė Olafuras Johannessonas. Atrankoje į 2010 metų pasaulio futbolo čempionatą PAR komanda grupėje liko paskutinė. Taškus iškovojo žaisdami su Norvegija ir Makedonija.

Prieš atranką į 2014 m. pasaulio futbolo čempionatą, prie rinktinės vairo stojo švedas Larsas Lagerbackas, beveik dešimtmetį labai sėkmingai vadovavęs Švedijos rinktinei. Ciklas buvo sėkmingas – islandai atėmė taškus iš visų grupės komandų ir liko antri po šveicarų aplenkdami tokias rinktines kaip Slovėnija ir Norvegija. Tik atkrintamosiose varžybose islandų svajonę sudaužė Kroatija.

Kelias į 2018 m. pasaulio futbolo čempionatą. Atrankoje islandai neišvengė kluptelėjimų – patirti pralaimėjimai prieš Kroatiją ir Suomiją, tačiau kroatai, ukrainiečiai ir turkai taškų iššvaistė dar daugiau, tad Islandija laimėjo grupės varžybas ir tiesiausiu keliu iškovojo kelialapį į Rusiją.  

Prognozuojama sudėtis


Žaidėjų klubai

1. „Randers“ (Danija)
2. „Bristol City“
3. „Rostov“
4. „Aberdeen“ (Škotija)
5. Reikjaviko „Valur“
6. Birmingemo „Aston Villa“
7. „Cardiff City“
8. „Udinese“
9. „Burnley“
10. Liverpulio „Everton“
11. „Reading“

Treneris. Heimiras Hallgrimsonas. 


Trenerio karjerą pradėjo nuo moterų futbolo. Tuo pat metu dirbdamas ir dantistu, jis su IBV klubu iškovojo sidabrą Islandijos čempionate. Nuo 2006 metų penkerius metus dirbo su to paties klubo vyrų komanda, su kuria iškovojo kelialapį į aukščiausią šalies lygą. Po dviejų iš eilės bronzinių sezonų aukščiausioje lygoje L. Lagerbackas pakvietė jį dirbti asistentu į rinktinę. Po EURO 2016 L. Lagerbackas pasitraukė ir H. Hallgrimsonas dirba savarankiškai.


Žvaigždė. Gylfis Sigurðsonnas. 


Iki 16 metų atakuojantis saugas tobulėjo Islandijos klubų jaunimo komandose. Talentingą saugą pastebėjo anglų „Reading“ ir pakvietė į savo jaunimo komandą. Sulaukęs 19 metų debiutavo pagrindinėje komandoje, pirmais metais buvo nuomojamas žemesnių lygų klubams. Visgi, jau antrą savo sezoną tapo tvirtu starto sudėties žaidėju ir netgi buvo pripažintas geriausiu klubo sezono futbolininku. 2010 metų vasarą persikėlė į Vokiertijos „Hoffenheim“ klubą. Fanai ir čia jį jau pirmą sezoną išrinko geriausiu klubo metų žaidėju. 2012 metų sausį buvo išnuomotos „Swansea City“ klubui. Po sėkmingos sezono pabaigos klubas planavo jį išpirkti, tačiau pasikeitus treneriams sandoris neįvyko ir islandas persikėlė į „Tottenham Hotspur“. Visgi Šiaurės Londone futbolininkas tebuvo svarbus atsarginis, todėl prieš ketverius metus grįžo į „Swansea“. Praėjusią vasarą už 40 milijonų svarų persikėlė į Liverpulio „Everton“, čia neužtruko įsitvirtinti starto sudėtyje. 28 metų futbolininkas yra puikus standartinių situacijų ekspertas, pasižymi puikiu tolimu smūgiu, itin pavojingas greitose atakose.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą