2018 m. gegužės 24 d., ketvirtadienis

2017-18 m. „La Liga“ apžvalga po sezono


Ispanijoje sezonas buvo toks, kaip ir dažniausiai pastarąjį dešimtmetį – karaliavo „Barcelona“, Madrido klubai mušėsi dėl antros vietos, o ir žemesnėse pozicijose netrūko intrigos. Bene didžiausiu sezonoįvykiu galima laikyti tai, kad į Čempionų lygą grįžta „Valencia“.



Simbolinė sudėtis

Vartininkas Janas Oblakas Madrido „Atletico“/Slovėnija

Komanda gynėsi geriausiai čempionate, o žaidimo stilius lemia tai, jog slovėnas nuolat turi daug darbo. Tačiau su juo susitvarko puikiai.

Gynėjai

Kairysis kraštas Jordi Alba „Barcelona“/Ispanija

Aštuoni rezultatyvūs perdavimai yra puiki statistika bet kuriam gynėjui. J. Albai šis sezonas yra vienas geriausių karjeroje.

Centro gynėjai

Gerardas Pique „Barcelona“/Ispanija

Jo karjera primena amerikietiškus kalnelius, bet šis sezonas tikrai yra aukštumos. Buvo labai stabilus ir patikimas.

Diego Godinas Madrido „Atletico“/Urugvajus

Šiemet neįmušė įvarčių, nors šiaip yra vienas rezultatyvesnių centro gynėjų Europoje. Tačiau gynybiniai sugebėjimai išlieka aukštumose.

Dešinysis kraštas Sergio Roberto „Barcelona“/Ispanija

Įrodė, kad nostalgija Dani Alveso laikams gali būti praeitis. Įrodė, kad naujoje savo pozicijoje gali būti puikus. Atliko 7 rezultatyvius pardavimus.

Saugai

Kairysis kraštas Goncalo Guedes „Valencia“/Portugalija

Gimė nauja žvaigždė. 21 metų žaidėjas buvo puikus – 5 įvarčiai ir 9 rezultatyvūs perdavimai.

Centro saugai

Casemiro Madrido „Real“/Brazilija

Komandai sezonas nuviliantis, bet brazilas buvo vienas stabiliausių ir kovingiausių. Netikėtai ženkliai ėmė prisidėti ir prie atakų – 5 įvarčiai ir 3 rezultatyvūs perdavimai.

Danielis Parejo „Valencia“/Ispanija

7 įvarčiai ir tiek pat rezultatyvių perdavimų. Jeigu ne karštas kraujas, galbūt karjeros zenite sulauktų pelningų pasiūlymų iš didesnių klubų.

Dešinysis kraštas Joaquinas Sevilijos „Real Betis“/Ispanija

Veterano gulbės giesmė. 4 įvarčiai, 7 rezultatyvūs perdavimai, o komanda pasiekė įspūdingą 6-ąją vietą aplenkusi amžiną varžovę „Sevilla“.

Puolėjai

Leo Messi „Barcelona“/Argentina

34 įvarčiai ir 12 rezultatyvių perdavimų. Eilinį sezoną argentinietis yra geriausias lygos žaidėjas.

Luisas Suarezas „Barcelona“/Urugvajus

25 įvarčiai ir 12 rezultatyvių perdavimų. Dar vienas puikus sezonas.

Treneris Quique Setienas Sevilijos „Real Betis“/Ispanija

Tikėtasi, kad „Betis“ bus blankūs vidutiniokai. Tačiau rudenį prie komandos vairo stojęs treneris subūrė kovingą ir gražų atakuojantį futbolą demonstravusią komandą, kuri pranoko visus lūkesčius.

Sezono staigmena Madrido „Getafe“

Komanda linksniuota tarp tų, kurios gali palikti aukščiausią divizioną. Tačiau Jose Bordalaso auklėtiniai praleido vos 33 įvarčius (pavyzdžiui, Madrido „Real“ – 44) ir užtikrintai pasiekė 8 vietą.

Sezono nusivylimas „Malaga“

Komanda buvo vertinta kaip pretendentė į pirmą dešimtuką, nors vasarą ir susilpnėjo. Tačiau klubo puolimas buvo bedantis – išvykus Sandro Ramirezui neatsirado jo verto puolimo lyderio, ypač prasta buvo progų realizacija. Komanda liko paskutinė ir palieka aukščiausią lygą, nors prieš penkerius metus dar žaidė Čempionų lygos ketvirtfinalyje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą