2018 m. gegužės 7 d., pirmadienis

Pasaulio futbolo čempionato dalyvių pristatymas. Saudo Arabija: Paslaptingas sugrįžimas

Paskutinį kartą pasaulio čempionate Saudo Arabija žaidė 2006 m. Pastarieji du atrankos turnyrai buvo kupini nusivylimo, o šiemet rinktinė tokia, kaip įprasta – be didelių žvaigždžių ir europiečiams menkai pažįstama.


FIFA reitingas: 63 vieta

Varžovai grupės turnyre: Rusija, Egiptas, Urugvajus

Pastarieji pasaulio čempionatai

Lemiame atrankos į 2006 m. Pasaulio pirmenybės etape komandai vadovavo argentinietis Gabrielis Calderonas. Arabai išsiskyrė puikia gynyba – per šešerias rungtynes praleido vos vieną įvartį ir pralenkę Pietų Korėją, labai užtikrintai pateko į pasaulio čempionatą. Tačiau jame komandai jau dirigavo brazilas Marcosas Paqueta. Lygiosios su Tunisu, pralaimėjimas Ukrainai ir Ispanijai nubloškė arabus į paskutinę vietą grupėje.

Atrankos pradžioje komandai vadovavo vietos specialistas Nasseras al Joharas. Tačiau komanda per ketverias rungtynes iškovojo vos keturis taškus. Po pralaimėjimo Šiaurės Korėjai, komandos vairą perėmė portugalas Jose Peseiro. Jo vadovaujama komanda nebepralaimėjo, tačiau grupėje pavyko aplenkti tik Iraną ir Jungtinius Arabų Emyratus. Papildomose atrankos rungtynėse tik dėl išvykoje įmuštų įvarčių taisyklės nusileista Bahreinui.

Į 2014 metų pasaulio čempionatą komandą išvesti mėgino legendinis Franckas Rijkaardas. Tačiau komanda net nepateko į paskutinę atrankos etapą. Vienintelė pergalė iškovota prieš Tailandą, o į lemiamą atrankos etapą pateko Australija ir Omanas.

Kelias į 2018 m. Pasaulio futbolo čempionatą Komandai atrankoje vėl vadovavo garsus olandas – šįkart Bertas van Marwijkas. Po kartą nusileidę japonams, australams ir Jungtinių Arabų Emyratų futbolininkams, kelialapį į Rusiją iškovojo paskutiniame ture namie 1:0 įveikę Japoniją.

Prognozuojama sudėtis


Žaidėjų klubai

1. „Al-Ahli“ (Saudo Arabija)
2. „Al-Ahli“ (Saudo Arabija)
3. „Al-Nassr“ (Saudo Arabija)
4. „Al-Hilal“ (Saudo Arabija)
5. „Al-Hilal“ (Saudo Arabija)
6. Valensijos „Levante“
7. „Al-Hilal“ (Saudo Arabija)
8. „Al-Hilal“ (Saudo Arabija)
9. „Leganes“
10. „Al-Ahli“ (Saudo Arabija)
11. „Al-Nassr“ (Saudo Arabija)

Treneris. Juan Antonio Pizzi. 


49 metų argentinietis trenerio karjerą pradėjo savo šalies klubuose. Trenerio karjeros pradžia buvo sunki – pirmoje darbovietėje darbą prarado po trejų rungtynių, bet vėliau rezultatai gerėjo. Po trumpo karjeros epizodo Peru, 2009-2011 m. dirbo su Čilės klubais. „Universidad Catolica“ komandoje tapo šios šalies čempionu. 2011-2013 m. grįžo dirbti į Argentiną, treniruodamas „San Lorenzo“ tapo šalies čempionu. 2013-14 m. sezone pusmetį treniravo „Valencia“ klubą, su kuriuo užėmė 8 vietą Ispanijos pirmenybėse. Keletą metų dirbo Meksikoje, o 2016 metų sausį perėmė Čilės rinktinės vairą. Su šia komanda laimėjo Pietų Amerikos futbolo čempionatą, labai sėkmingai pasirodė FIFA Konfederacijų taurėje, tačiau nepateko į pasaulio čempionatą. 2017 m. lapkritį perėmė Saudo Arabijos vairą.

Žvaigždė. Yasseras Al-Shahrani. 


26 metų krašto gynėjas Arabų pasaulyje toks populiarus, kad jo veidas puikuojasi ant FIFA 16 žaidimo viršelio. Profesionalų futbole debiutavo būdamas 18 metų, o po dvejų metų jau perėjo į vieną geriausių šalies klubų „Al Hilal“ kuriam atstovauja iki šiol. Su klubu yra susišlavęs visus titulus savo šalyje ir pasiekęs 2014 metų Azijos čempionų lygos finalą. Rinktinei atstovauja nuo 2012 metų. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą