2018 m. gegužės 23 d., trečiadienis

2017-18 m. „Ligue1“ apžvalga po sezono


Prancūzijos futbole įsivyravo stagnacija. Po netikėtos pernykščio sezono baigties, šiemet scenarijus buvo įprastinis ir atitinkantis klubų finansines galimybes. Galbūt netgi įdomiau dalykai klostėsi kovoje dėl išlikimo lygoje – „Ligue2“ galėjo tapti „Lille“ klubo realybe, nors tarpsezoniu prie komandos vairo stojo garsusis Marcelo Bielsa. Pristatau Jums simbolinį geriausiųjų vienuoliktuką, sezoną staigmeną ir nusivylimą.


Simbolinė sudėtis

Vartininkas Anthony Lopesas „Lyon“/Portugalija

Nors pagal praleistus įvarčius „Lyon“ šiemet tėra penkta geriausia gynyba, tačiau dėl to vartininko kaltinti negalima. Priešingai – jeigu ne jo puikus žaidimas, ši statistika galėtų būti žymiai blogesnė. 

Gynėjai

Kairysis kraštas Ramy Bensebaini „Rennes“/Alžyras

Universalus gynėjas sužaidė puikų sezoną. Juo (pirmiausiai dėl puikių gynybinių sugebėjimų) turbūt domėsis ir gerokai solidesni klubai.

Centro gynėjai

Marcelo „Lyon“/Brazilija

Patyrusio gynėjo kelias į šlovę buvo vingiuotas ir tik šiemet ne vienas apie jį išgirdo pirmą kartą. Standartinėse situacijose pavojingas žaidėjas yra rimtas iššūkis bet kurio varžovo puolėjams.

Kamilis Glikas „Monaco“/Lenkija

Lenkas sužaidė gerą sezoną ir vėl buvo žmogus, korio užduotis yra sucementuoti visą komandos gynybą.

Dešinysis kraštas Hamari Traore „Rennes“/Malis

Kaip ir jo bedraklubis R. Bensebini neatitinka šiuolaikiško į puolimą orientuoto krašto gynėjo apibrėžimo. Tačiau gynybiniais sugebėjimais jis pranoksta daugelį puolime žibančių gynėjų.

Saugai

Nabilis Fekiras „Lyon“/Prancūzija

18 įvarčių ir 8 rezultatyvūs perdavimai. Ši statistika lemia tai, kad turtingi klubai vasarą darys viską, jog jis paliktų „Lyon“.

Dimitris Payet „Marseille“/Prancūzija

Sugrįžimas į Prancūziją pavyko,. 6 įvarčiai ir 13 rezultatyvių perdavimų D. Payet standartais nėra įspūdingas pasiekimas, bet ryškesnių žaidimo kūrėjų „Ligue1“ nebuvo.

Fabinho „Monaco“/Brazilija

Po didžiulių sudėties permainų vasarą brazilas sužibo ir kaip talentingas atakuojantis žaidėjas – 7 įvarčiai ir trys rezultatyvūs perdavimai kaip atraminiam saugui yra puiki statistika. Šią vasarą Fabinho vėl bus didžiųjų klubų taikiklyje.

Puolėjai

Kairysis kraštas Memphis Depay „Lyon“/Nyderlandai

Olandas pagaliau sužaidė brandų sezoną. 19 įvarčių ir 13 rezultatyvių perdavimų yra pagarbos verta statistika.

Dešinysis kraštas Florianas Thauvinas „Marseille“/Prancūzija

22 įvarčiai ir 11 rezultatyvių perdavimų. F. Thauvinas buvo aiškus klubo lyderis.

Centro puolėjas Edinsonas Cavani „Paris Saint Germain“/Urugvajus

Su 28 įvarčiais tapo rezultatyviausiu čempionato žaidėju. Atliko 6 rezultatyvius perdavimus. Neymaras ir Kylianas Mbappe liko urugvajiečio šešėlyje.

Treneris Sabri Lamouchi „Rennes“/Prancūzija

„Rennes“ vasarą gerokai nukraujavo. Ne vienas klubo lyderis išvyko į kitų Prancūzijos vidutiniokų gretas. Bet S. Lamouchi debiutas Europoje buvo sėkmingas. Klubas gerai išnaudojo standartines padėtis, puikiai žaidė atakos kraštuose ir pasiekė geriausiųjų penketuką.

Sezono staigmena „Rennes“

Sezono nusivylimas „Lille“

Vasarą lūkesčiai „dogų“ stovykloje buvo didžiuliai. Treneriu tapo Marcelo Bielsa. Komandą papildė būrys jaunų ir talentingų žaidėjų. Tačiau sezoną temdė lėtas startas ir trenerio konfliktai su visu pasauliu. Christophas Galtier sugebėjo pasiekti tik tiek, kad „Lille“ neiškristų į žemesnį divizioną. Komandą ypač skandino prasta gynyba.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą