2018 m. gegužės 8 d., antradienis

Balandis Europos futbole: „Lyon“ veržiasi į priekį


Per balandžio mėnesį reitinge pasikeitimų praktiškai nebuvo. Ypač stabilus yra pirmasis dešimtukas, daugiau judėjimo yra tik antrajame. O didžiausią šuolį iš TOP 20 klubų atliko „Lyon“.



1.  (1) „Manchester City“ 255 tšk.
Iškovotas Anglijos čempionų titulas. Vien to pakanka, jog ir sezoną, ir mėnesį galėtume vertinti kaip sėkmingą. Šioks toks šaukštelis deguto yra tik tai, kad nepavyko to padaryti savo žiūrovų akivaizdoje per Mančesterio derbį. Po šių rungtynių „miestiečiai“ taškų nebešvaistė ir trejas rungtynes laimėjo bendru rezultatu 12:1.

2.   (2) „Barcelona“ 204 tšk.
Užsitikrintas čempionų titulas ir nenutrūkusi nepralaimėtų rungtynių serija. Kas gali būti geriau?

3. (3) Miuncheno „Bayern“ 204 tšk.
16:3. Toks yra bendras balandžio rungtynių rezultatas. Nė viena komanda „bavarams“ nepralaimėjo mažesniu nė trijų įvarčių skirtumų, nors teko kovoti ir su Čempionų lygos siekiančiais klubais – Monchengladbacho „Borussia“ ir Frakfurto „Eintracht“.

4.(4) „Paris Saint Germain“
8 taškai iš 12 galimų yra gana kuklus rezultatas. Bet kam per daug plėšytis, kai viskas jau aišku. Rungtynėse, kuriose motyvacijos netrūko, vaizdas buvo kitoks – „Monaco“ sutriuškinti 7:1.

5. (5) „Liverpool“ 170 tšk.
Komandos prioritetas yra Čempionų lyga. Todėl „Premier“ lygoje iš ketverių rungtynių laimėtos vos vienerios, o tiek Mersisaido derbis, tiek kovos su dėl išlikimo kovojančiomis komandomis baigėsi lygiosiomis. Visgi, ant kortos stovi visai daug – nelaimėję Čempionų lygos finalo, „raudonieji“ rizikuoja nepatekti į kito sezono Čempionų lygą.

6. (6) „Manchester United“ 167 tšk.
Įveiktas „Manchester City“ ir Londono „Arsenal“, bet nepavyko palaužti autsaiderių „West Bromwich Albion“. Visgi, konkurentai taip pat iššvaistė daug taškų, tad sidabrą veikiausiai iškovoti pavyks.

7. (7) „Tottenham Hotspur“ 157 tšk.
Laimėtas svarbus mūšis su Londono „Chelsea“, iškovotos dar dvi pergalės, tačiau taškai švaistyti ne tik prieš „Manchester City“, bet ir „Brighton“. Visgi, varžovų problemos turėtų leisti užimti trečią vietą.

8. (8) Turino „Juventus“ 155 tšk.
Nors mėnuo prasidėjo dviem pergalėmis, lygiosios su „Crotone“ ir pralaimėjimas „Napoli“ buvo gerokai sukomplikavę šansus iškovoti septintąjį iš eilės Italijos čempionų titulą. Ant bedugnės krašto „zebrai“ buvo ir per Italijos derbį, bet pralaiminėdami 1:2 iškovojo pergalę, o „Napoli“ klaidos leidžia praktiškai jau turėti titulą kišenėje.

9. (9) Madrido „Real“ 155 tšk.
Autsaideriai įveikti minimaliais rezultatais, o Madrido derbyje ir kovoje su Bilbao „Athletic“ iškovotos lygiosios. Visgi, galimybės užimti antrą vietą vis dar yra labai realios.

10. (10) Madrido „Atletico“ 143 tšk.
Per šešerias rungtynes iškovota 11 taškų. Itin skaudų antausį išrašė „Real Sociedad“, kuriems nusileista net 0:3. Išsaugoti antrą vietą Ispanijos lygoje bus nelengva.

11. (11) „Napoli“ 139 tšk.
Nors pavyko išvykoje įveikti Turino „Juventus“, triuškinantis pralaimėjimas prieš „Fiorentina“ sukomplikavo atsirandančias galimybes kautis dėl „Serie A“ aukso. Aišku, šansų nepagerino ir nulinės lygiosios su „Milan“.

12. (13) Londono „Chelsea“ 128 tšk.
Po pralaimėjimo „Tottenham“ ir lygiųjų su „West Ham“, „aristokratai“ atsidūrė padėtyje, kurioje jau nebegalėjo sau leisti daryti klaidų. Ir nustojo. Iškovotos keturios pergalės iš eilės (iš jų balandį dvi) ir Antonio Contes auklėtiniai vis dar kaunasi dėl patekimo į Čempionų lygą.

13. (19) „Lyon“ 125 tšk.
Penkerių rungtynių bendras rezultatas yra 17:2. Iškovotos visos pergalės, tik kartą per šią seriją „liūtai“ praleido įvartį. Nors kova dėl medalių vis dar atvira, bet „Lyon“ pozicijos joje tvirčiausios.

14. (16) Romos „Lazio“ 121 tšk.
Nepaisant to, kad balandžio tvarkaraštis buvo labai sudėtingas, pergalė neiškovota tik Romos derbyje. Nors prieš akis dar ir tokie varžovai, kaip Milano „Inter“, šiuo metu „ereliai“ yra Čempionų lygos zonoje, tad jiems tereikia apginti tai, kas jau iškovota.

15. (12) „Monaco“ 117 tšk.
Per penkerias rungtynes iškovota vos viena pergalė. O 1:7 pralaimėtas rungtynes Paryžiuje, klubo sirgaliai prisimins dar ilgai. Nepaisant to, komanda vis dar laikosi medalių zonoje.

16. (14) „Valencia“ 116 tšk.
Aštuoni taškai per šešerias rungtynes. Nors balandis pradėtas dviem pergalėmis, po pralaimėjimo prieš „Barcelona“ reikalai ėmė blogėti. Bronzinis scenarijus vis dar galimas, bet jis primintų fantastinį filmą, tačiau vieta Čempionų lygoje jau yra užsitikrinta.

17. (17) „Marseille“ 114 tšk.
8 taškai iš 12 nėra blogas rezultatas. Tačiau varžovai buvo vidutiniokai, o kova dėl „Ligue1“ medalių intensyvi, tad toks taškų švaistymas yra per prabangus. Visgi, yra ir alternatyvus kelias į Čempionų lygą – Marselio klubas pasiekė Europos lygos finalą.

18. (15) Milano „Intenazionale“ 113 tšk.
Per pirmus tris balandžio turus komanda iškovojo vos du taškus, nors varžovai tebuvo stiprūs vidutiniokai bei „Milan“. Vėliau sekė dvi pergalės iš eilės ir paskutinę minutę pralaimėtas Italijos derbis. Dabar „gyvatės“ turi įveikti „Sassuolo“ ir paskutiniame ture –„Lazio“. Užduotis nėra neįmanoma, bet sudėtinga, tad Čempionų lygos dar gali reikti palaukti.

19. (18) „Roma“ 111 tšk.
Nors pralaimėjo prieš „Fiorentina“ ir lygiosiomis baigė Romos derbį, paskui iškovojo tris pergales prieš vidutiniokus, kurios leidžia užimti trečią vietą. Padėtį gali sukomplikuoti artėjanti akistata su Turino „Juventus“, bet panašu, kad kitą sezoną „romėnai“ vėl galės pamėginti nustebinti Europą Čempionų lygoje.

20.  (20) Dortmundo „Borussia“ 107 tšk.
Dvi triuškinančios pergalės, skaudus pralaimėjimas prieš „Schalke“ ir lygiosios, kurių galėjo ir nebūti. Tas pasuktiname Bundeslygos ture bus karšta.

Lietuvių klubai

34. (36) „Rennes“ 63 tšk.
Edvinas Gertmonas laiką leido tribūnose, o jo klubas iškovojo vos vieną pergalę per penkerias rungtynes. Visgi, realu sezoną užbaigti pirmame penkete.

36. (38) Genujos „Sampdoria“ 61 tšk.
Titas Krapikas vienerioms rungtynėms įregistruotas buvo. Čempionato favoritai „Sampdoria“ triuškino, Genujos derbis baigėsi lygiosiomis, vidutiniokai įveikti. Sezoną turbūt pavyks užbaigti pirmame dešimtuke, bet į kovą dėl vietos Europoje turbūt įsitraukti nepavyks.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą