2018 m. gegužės 2 d., trečiadienis

Pasaulio futbolo čempionato dalyvių pristatymas. Meksika: vėl į atkrintamąsias varžybas?


Meksika tradiciškai patenka į pasaulio čempionatą ir netgi nuolat pasiekia atkrentamąsias varžybas. Šį kartą lūkesčiai bus tradiciniai – įrodyti, kad Meksika yra tarp elitinių komandų pasaulyje.   


FIFA reitingas: 16 vieta

Varžovai grupės turnyre: Vokietija, Švedija, Pietų Korėja

Pastarieji pasaulio čempionatai

Į 2006 metų pasaulio futbolo čempionatą Meksiką išvedė argentinietis Ricardo La Volpe, kuris buvo nekenčiamas šalies žiniasklaidos. Atrankoje meksikiečiai nusileido tik JAV rinktinei, per visą ciklą komanda kluptelėjo tik du kartus – be JAV juos dar paskutiniame ture įveikė Trinidadas ir Tobagas. Grupės rungtynėse Meksika įveikė Iraną, sužaidė lygiosiomis su Angola, paskutiniame ture pralaimėjo Portugalijai ir grupėje liko antri. Aštuntfinalyje pavyko mesti labai rimtą iššūkį Argentinai, tačiau per pratęsimą stipresni buvo rinktinės trenerio tėvynainiai.

Per pirmas trejas paskutinio atrankos į 2010 metų pasaulio futbolo čempionatą rungtynes Meksika pralaimėjo JAV ir Hondūrui. Tai kainavo postą švedui Svenui Goranui Erikssonui. Jį pakeitė Javieras Aguirre. Naujasis treneris debiutavo pralaimėjimu Salvadore, tačiau nuo tada Meksika pralaimėjimų nepatyrė ir tik tašku atsiliko nuo atrankos nugalėtojo JAV rinktinės. Nors čempionato pradžioje sužaista lygiosiomis su šeimininkais iš Pietų Afrikos Respublikos, bet pergalė prieš Prancūziją išvedė meksikiečius į kitą etapą. Grupėje nusileista tik Urugvajui. Aštuntfinalyje vėl laukė kova prieš Argentiną, tik šį kartą Diego Maradonos auklėtiniai rungtynes laimėjo lengvai.

2014 metų pasaulio čempionato atrankoje Meksikai vadovavo keturi skirtingi treneriai. Kelią į sėkmę rado tik Miguelis Herrera. Jo pirmtakai per 10 atrankos turnyro rungtynių iškovojo vos dvi pergales (prieš Jamaiką ir Panamą). Tačiau to užteko ketvirtai vietai ir papildomoms atrankos rungtynėms. Pagrindinė problema atrankoje buvo puolimas, o M. Herrera per dvejas rungtynes sumušė Naująją Zelandiją bendru rezultatu 9-3. Pergalės prieš Kamerūną bei Kroatiją ir lygiosios su šeimininkais brazilais lėmė antrą vietą grupėje. Aštuntfinalyje prieš Nyderlandus tik tai, kad per atsivėsinimo pertraukėlę Louisas van Gaalas pakeitė taktiką, padėjo „oranžiniams“ išsigelbėti pralaimint, o meksikiečių kelias baigėsi.

Kelias į 2018 m. Pasaulio futbolo čempionatą. Kolumbiečio Juano Carloso Osorio auklėtiniai labai užtikrintai įveikė atranką ir vienintelį pralaimėjimą patyrė nieko nebelėmusiose paskutinio turo rungtynėse prieš Hondūrą.

Prognozuojama sudėtis


Žaidėjų klubai

1. Liežo „Standard“
2. „Pumas UNAM“ (Meksika)
3. San Sebastijano „Real Sociedad“
4. „Porto“
5. Frankfurto „Eintracht“
6. „Los Angeles FC“
7. „Porto“
8. Sevilijos „Real Betis“
9. „Tigres“ (Meksika)
10. „West Ham“
11. „PSV Eindhoven“

Treneris. Juanas Carlosas Osorio. 



56 metų trenerio iš Kolumbijos futbolininko karjera buvo trumpa – ją baigęs J. Osorio įgijo net kelių aukštųjų mokyklų diplomus. Nuo 1998 m. jis dirbo trenerio asistentu JAV, o vėliau Anglijoje, „Manchester City“ klube. 2006-2007 kaip vyriausiasis treneris debiutavo gimtinėje – Bogotos „Millonarios“ klube ir jau už pirmą sezoną gavo geriausio metų trenerio apdovanojimą. 2007-2009 m. vėl darbavosi JAV – su Čikagos „Fire“ ir Niujorko „Red Bull“ klubais, pastarajame pasiekė JAV čempionato finalą. Grįžęs į Kolumbiją, su gana kukliu „Once Caldas“ klubą laimėjo šalies pirmenybes. 2011-12 m. nesėkmingai dirbo Meksikos „Puebla“ klube. Vėl grįžo į gimtinę, kur 2012-15 treniravo Medelino „Atletico National“ klubą, su kuriuo tris kartus tapo šalies čempionu ir du kartus laimėjo šalies taurę. Pusmetį dirbo Brazilijos „San Paolo“ klube, o nuo 2015 metų rugsėjo perėmė Meksikos rinktinės vairą.

Žvaigždė. Hirvingas Lozano.



22 metų Hirvingas Lozano laikomas vienu talentingiausių puolėjų pasaulyje. Būdamas 14 metų pakliuvo į „Pachuca“ klubo akademiją. Pagrindinėje komandoje debiutavo 2013-14 metų sezone, o po dvejų metų pirmą kartą karjeroje pasiekė 10 įvarčių per sezoną ribą. Pernai vasarą jį įsigijo Eindhoveno PSV klubas, tačiau dabar juo jau domisi daug elitinių klubų. Rinktinėje debiutavo 2016 m. Nors natūrali jo pozicija aikštėje yra kairiojo krašto puolėjas, rinktinėje kartais žaidžia ir atakos smaigalyje. H. Lozano yra puikus standartinių situacijų specialistas, nes puikiai smūgiuoja iš atstumo, tačiau pagrindinis jo trūkumas aikštėje yra nesugebėjimas išlaikyti šaltų nervų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą