2018 m. gegužės 10 d., ketvirtadienis

2018 m. Pasaulio futbolo čempionato dalyvių pristatymas. Ispanija: Susigrąžinti šlovę


2008-2012 m. Ispanija buvo dominuojanti jėga pasaulio futbole. Paskutiniai du turnyrai nebuvo sėkmingai, tačiau turimi žaidėjų ištekliai leidžia garsiai kalbėti apie galimybę grįžti į šlovę.


FIFA reitingas: 8 vieta

Varžovai grupės turnyre: Portugalija, Marokas, Iranas

Pastarieji pasaulio čempionatai

Į 2006 metų pasaulio čempionatą ispanai pateko tik papildomose atrankos rungtynėse įveikę Slovakiją, nes grupėje į priekį buvo praleista Serbija. Pats čempionatas prasidėjo sėkmingai - bene silpniausioje grupėje žaidusi komanda demonstravo nuostabų futbolą ir be vargo įveikė Ukrainą, Tunisą ir Saudo Arabiją. Aštuntfinalyje laukė iki tol labai blankiai žaidusi Prancūzija. Ispanai pirmi išsiveržė į priekį, bet atgimusi Prancūzija įmušė triskart ir žengė toliau. Komandos treneris Luisas Aragonesas buvo pažadėjęs atsistatydinti, jeigu rinktinė nežais ketvirtfinalyje, bet to nepadarė.

Prieš 2010 metų Pasaulio futbolo čempionato atranką prie komandos vairo stojo Vicente del Bosque. Atrankoje komanda iškovojo visas 10 pergalių. Čempionatas prasidėjo šaltu dušu - pralaimėjimu šveicarams, bet įveikę Čilę ir Hondūrą ispanai laimėjo grupės turnyrą. Atkrintamosiose varžybose visos pergalės buvo iškovotas vieno įvarčio skirtumu - krito Portugalija, Paragvajus, Vokietija, finale po Andreso Iniestos įvarčio ir Nyderlandai.

Atranka į 2014 metų Pasaulio futbolo čempionatą buvo įveikta kukliau - taškų atėmė Prancūzija  ir Suomija. O pats čempionatas veteranų pripildytai komandai virto fiasko. Titulo gynėjai buvo sutriuškinti Nyderlandų, nusileido ir Čilei, tik nieko nelėmusiose rungtynėse sugebėjo įveikti Australiją ir namo važiavo jau po grupės turnyro.  

Kelias į 2018 m. Pasaulio futbolo čempionatą Prie komandos vairo stojo Julenas Lopategui. Iškovotos 9 pergalės, lygiosiomis sužaista su Italija ir užtikrintai iškovotas kelialapis į Rusiją. Mažiau įvarčių negu ispanai, UEFA atrankos zonoje nepraleido niekas.

Prognozuojama sudėtis


Žaidėjų klubai

1. „Manchester United“
2. „Barcelona“
3. Madrido „Real“
4. „Barcelona“
5. Madrido „Real“
6. Madrido „Real“
7. „Barcelona“
8. Madrido „Atletico“
9. Miuncheno „Bayern“
10. Madrido „Real“
11. Madrido „Atletico“

Treneris. Julenas Lopategui. 


51 metų J. Lopategui trenerio karjerą pradėjo kaip 17-mečių rinktinės trenerio asistentas 2003 m. Tais pat metais labai trumpai dirbo Madrido „Rayo Vallecano“ klube. 2008-09 m. dirbo su Madrido „Real“ jaunimu. 2010-14 m. treniravo įvairių amžiaus grupių Ispanijos rinktines, tapo Europos U-19 ir U-21 čempionu. Nuo 2014 m. 1,5 sezono treniravo „Porto“, čia ryškiausias pasiekimas buvo Čempionų lygos ketvirtfinalis. 2016 m. liepą perėmė nacionalinės rinktinės vairą.


Žvaigždė Sergio Busquetsas. 


Už jį „Paris Saint Germain“ norėjo sumokėti 100 milijonų eurų. Bet „FC Barcelona“ vargu ar atiduotų jį net ir už milijardą. Darbštus 29 metų atraminis saugas gimė Katalonijoje, bet tik būdamas 17 metų persikėlė į „FC Barcelona“ klubo akademiją. Jau antrais savo metais žaidė už trečiąją klubo komandą, dar po metų — už antrąją. Čia jį treniravo Pepas Guardiola, kuris tapęs pagrindinės komandos treneriu jaunuolį perkėlė į pagrindinę sudėtį. Niekam nežinomas 20-metis jau pirmą savo sezoną pasodino ant suolo Yaya Toure ir nuo to laiko yra nekeičiamas svarbiausiose rungtynėse. Rinktinėje žaidžia nuo 2009 metų ir žaibiškai įsitvirtino starto sudėtyje. 29 metų žaidėjas yra pasaulio ir Europos čempionas, 7 kartus Ispanijos čempionas, tris kartus laimėjo Čempionų lygą. Jo gynybiniai sugebėjimai ir juodas darbas aikštės viduryje leidžia jį vertinti kaip vieną geriausių atraminių saugų pasaulyje. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą