2018 m. gegužės 25 d., penktadienis

2018 m. Pasaulio futbolo čempionato dalyvių pristatymas. Kolumbija. Sieks dar kartą nustebinti


Prieš ketverius metus pasaulio čempionate dalyvavusi Kolumbijos futbolininkų karta laikoma viena geriausių šalies istorijoje. Iki galingiausios sudėties trūko tik Radamelio Falcao. Šiemet kolumbiečiai turėtų galėti naudotis ir jo paslaugomis, o palanki grupė leidžia tikėtis vėl bandyti siekti ketvirtfinalio.


FIFA reitingas: 13 vieta

Varžovai grupės turnyre: Lenkija, Senegalas, Japonija

Pastarieji čempionatai. Atrankos į 2006 metų pasaulio čempionatą pradžioje komandą treniravo Francisco Maturana. Per keturis pirmus turus kolumbiečiai iškovojo vos tašką, tad Reinaldo Rueda tapo jo įpėdiniu. Rezultatai pagerėjo ir per 13 kitų turų Kolumbiją sugebėjo įveikti tik Argentina ir Urugvajus. Tačiau būtent nesėkmė paskutinio turo kovoje prieš Urugvajų neleido patekti į pasaulio čempionatą.

Kitoje atrankoje komandai vadovavo Jorge Luisas Pinto. Nors per pirmus šešis turus komanda pralaimėjimų nepatyrė, bet treneris postą paliko. Per kitus 12 mačų Eduardo Laros komanda iškovojo vos keturias pergales ir liko tik 7 vietoje.

Po ketverių metų komandą treniravo Leonelis Alvarezas. Po pralaimėjimo Argentinai, jį pakeitė Jose Pekermanas. Per likusius 14 turų patirti tik trys pralaimėjimai ir antrą vietą atrankos zonoje užėmusi komanda užtikrintai prasiskynė kelią į pasaulio čempionatą. Čempionato burtai buvo labai sėkmingi, tad rinktinė pademonstravo užtikrintą žaidimą. Sutriuškinta Graikija ir Japonija, nesunkiai įveiktas ir Dramblio Kaulo Krantas. Aštuntfinalyje 2:0 įveiktas Urugvajus. Ketvirtfinalyje tik po atkaklios kovos nusileista šeimininkams brazilams.

Kelias į 2018 m. pasaulio futbolo čempionatą. Atrankoje Kolumbija nedemonstravo stabilaus žaidimo, nepaisant silpnoko ciklo finišo puiki gynyba leido patekti į pasaulio čempionatą.   

Prognozuojama sudėtis


Žaidėjų klubai

1. Londono „Arsenal“
2. Buenos Airių „Boca Juniors“
3. „Milan“
4. „Tottenham Hotspur“
5. Eindhoveno PSV
6. Buenos Airių „Boca Juniors“
7. Barselonos „Espanyol“
8. „Deportivo Cali“ (Kolumbija)
9. Turino „Juventus“
10. Miuncheno „Bayern“
11. „Monaco“


Treneris. Jose Pekermanas


68 metų argentinietis nuo 1981 iki 1994 m. dirbo su Čilės ir Argentinos klubų jaunimo komandomis. 1994 m. perėmė Argentinos U-20 rinktinės vairą, su kuria net tris kartus tapo pasaulio čempionu. 2001-04 m. buvo Argentinos rinktinių direktorius, trumpai dirbo „Leganes“ sporto direktoriumi. 2004 m. perėmė Argentinos rinktinės vairą, ją nuvedė iki pasaulio čempionato ketvirtfinalio. 2007-09 m. trumpai ir nesėkmingai dirbo keliuose Meksikos klubuose. 2012 m. sausį paskirtas Kolumbijos nacionalinės rinktinės treneriu.

Žvaigždė Jamesas Rodriguezas


26 metų atakuojantis saugas nuo 14 metų tapo „Envigado“ jaunimo komandos žaidėju, nesulaukęs 15-ojo gimtadienio, jau debiutavo pagrindinėje komandoje. Būdamas 17 metų išvyko į Argentinos „Banfield“ klubą. Po gana blankaus pirmojo sezono, antrais metais tapo vienu iš klubo lyderių, laimėjo Argentinos čempionatą. 2010 m. už 5,1 mln. eurų persikėlė į „Porto“ klubą. Per tris sezonus Portugalijoje, klubas laimėjo tris šalies čempionų titulus ir UEFA Europos lygą. Būtent klubo sėkmė Europoje 2010-11 m. ir po jo sekęs lyderių išpardavimas padėjo kolumbiečiui prasimušti į starto sudėtį. 2013 m. už 45 milijonus eurų persikėlė į „Monaco“. Sėkmingas sezonas ir puikus žaidimas pasaulio čempionate, kuriame iškovotas Auksinis batelis, leido už 63 milijonus svarų pereiti į Madrido „Real“. Nors Ispanijos sostinėje du kartus laimėta Čempionų lyga ir kartą Ispanijos čempionatas, bet kolumbiečio vaidmuo komandoje, ypač kai treneriu tapo Zinedinas Zidanas, nuolat menko. Praėjusią vasarą buvo išnuomotas Miuncheno „Bayern“, kur ypač atsiskleidė tuomet, kai komandos treneriu tapo Juppas Heynckesas. Į nacionalinę rinktinę nuo 2011 m. kviečiamas saugas yra puikus standartinių situacijų specialistas ir garsėja juvelyriniais perdavimais

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą